Δευτέρα, 19/11/2018

Μην τα αποφεύγετε λόγω... μυρωδιάς! Το σκόρδο και το κρεμμύδι κάνουν καλό στην υγεία μας!

SKORDO KREMMYDI Μπορεί το ακόρδο και το κρεμμύδι να είναι πασίγνωστα κυρίως για το ξεχωριστό και ιδιαίτερο άρωμά τους, αλλά επίσης διαθέτουν ισχυρές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, οι οποίες δεν θα πρέπει να περνούν "απαρατήρητες"! Τα λαχανικά αυτά ανήκουν στο γένος Άλλιον και περιέχουν ουσίες που τους προσδίδουν έντονα αρώματα. Οι ουσίες αυτές μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να εκπνέονται από τους πνεύμονες αρκετές ώρες μετά.

Γι' αυτόν τον λόγο άτομα με πρόβλημα δυσάρεστης αναπνοής θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αυτών των τροφών. Eπίσης, άτομα που υποφέρουν από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου θα ήταν καλό να είναι προσεκτικά με την κατανάλωση σκόρδου και κρεμμυδιού, καθώς τα τρόφιμα αυτά είναι ύποπτα για την πρόκληση συμπτωμάτων του Συνδρόμου.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια δεν περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αλλά είναι καλές πηγές σουλφιδίων (allyl sulfides), που φαίνεται να βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, περιέχουν σαπωνίνες, οι οποίες προστατεύουν από τη δημιουργία όγκων και μειώνουν τη χοληστερόλη.

Μια σπουδαία ουσία που περιέχουν τα κρεμμύδια είναι η κερσετίνη. Αυτή η ουσία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ωφελεί άτομα με φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η αρθρίτιδα. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κερσετίνη μπορεί να μειώσει τον παράγοντα TNF (δείκτης φλεγμονής).

Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, ένα αντιοξειδωτικό που ίσως βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. Οι ουσίες που περιέχονται στο σκόρδο διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο ίσως μειώνει την αρτηριακή πίεση και την LDL χοληστερόλη.

Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή υποφέρετε από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, καλό θα ήταν να αποφύγετε την κατανάλωση ωμού σκόρδου, θα μπορούσατε ίσως να το γευτείτε μόνο μαγειρεμένο.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016, 20:00

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL