Παρασκευή, 19/04/2019

Έγινε... λάθος, λέει, καταμέτρηση και πέρασε άρθρο στη Βουλή - Τελικά ύστερα από μεγάλο θόρυβο αποσύρθηκε!

BOULH -- Την απόσυρση του άρθρου 30 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε ο

αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, κατά την ψήφισή του.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δένδιας, ύστερα από το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την καταμέτρηση της ψήφου των βουλευτών, αποφάσισε την απόσυρση του άρθρου 30, «δηλαδή μιας δευτερεύουσας και τοπικής μόνο σημασίας νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την έδρα των Περιφερειακών Διευθύνσεων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμεί ο θόρυβος που προκλήθηκε αναφορικά με το άρθρο 30, σχετικά με την τοποθέτηση της έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Κρήτης στα Χανιά ή στο Ηράκλειο, να αλλοιώσει την εικόνα της ευρείας στήριξης του νομοθετήματος και πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Το ζήτημα με το άρθρο 30 προέκυψε, έπειτα από λάθος καταμέτρηση που έκανε ο προεδρεύων της Βουλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το άρθρο (που αφορούσε στις έδρες των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και όριζε ως έδρα τα Χανιά, και όχι το Ηράκλειο) πήρε 126 θετικές (μόνο από τη ΝΔ) και 127 αρνητικές (από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ) ψήφους, καθώς και 14 «παρών» (ΔΗΜΑΡ).

Όμως, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων, ήταν 126 υπέρ και 125 κατά. (Πηγή: protothema.gr)

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL