Παρασκευή, 19/04/2019

Το "who is who" των υποψηφίων: Στέφανος Δράκος

STEFANOS DRAKOSΟ Στέφανος Δράκος, είναι Διδάκτορας Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, στην περιοχή της Μητρόπολης και στην Αγία Αναστασία, είναι παντρεμένος με τη Βιβή και έχει έναν υιό, τον οποίο υπεραγαπά και ονομάζεται Ιωάννης Μάξιμος.

Σήμερα συμμετέχει στις εκλογές της 18ης Μαΐου έτους 2014, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη.

Δημοτικό σχολείο πήγε στο Καζούλλειο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου και ακολούθως στο 2ο Λύκειο Ρόδου. Από ιδιαίτερα νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όπως είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και η κολύμβηση, ενώ λάτρευε να συμμετέχει και σε δραστηριότητες που αφορούσαν στην εξυπηρέτηση του συνόλου, όπως ήταν η συμμετοχή του, από τη θέση του προέδρου, στο 15μελές συμβούλιο του σχολείου, αλλά και στον προσκοπισμό. Με την ολοκλήρωση της σχολικής του εκπαίδευσης και επιτυγχάνοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα της υπολογιστικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Swansea στην Ουαλία δίπλα στο καθηγητή G. Pande με αντικείμενο την ανάπτυξη καταστατικών νόμων τεχνητής νοημοσύνης, οι μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των οικονομικών μαθηματικών στο τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών του πανεπιστημίου του York με αντικείμενο τον σχεδιασμό χρηματοοικονομικών παραγώγων με κατανομές που καλύπτουν απροσδόκητα οικονομικά γεγονότα και η αναγόρευση του σε Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής στον χώρο των πεπερασμένων στοιχείων συζευγμένων προβλημάτων. Έχει γράψει πλήθος δημοσιεύσεων σχετικά με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, την τεχνητή νοημοσύνη τη διάνοιξη σηράγγων σε αστικό περιβάλλον και την προσομοίωση γεωτεχνικών προβλημάτων με μη γραμμική συμπεριφορά.

Εργάστηκε ως σύμβουλος μελετητής έργων μεγάλης κλίμακας όπως π.χ. το μετρό της Αθήνας, σε κατολισθητικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικές θεμελιώσεις, και έχοντας συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού συμμετείχε στην ανάπτυξη ερευνητικών λογισμικών στον χώρο της υπολογιστικής γεωμηχανικής. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην ανάπτυξη πρωτότυπου κώδικα υπολογιστικής μηχανικής σε μεγάλες φίρμες του εξωτερικού όπως η Computer & Geotechnics στη Βρετανία, ενώ αναλάμβανε την κατασκευή έργων κυρίως οδοποιίας και ειδικών θεμελιώσεων. Μέρος της επαγγελματική του δραστηριότητας είναι διατήρηση καταστήματος του δικτύου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στη Ρόδο. Υπήρξε κριτής στο επιστημονικό περιοδικό Computer & Geotechnics και συνδιοργανωτής των τριών παγκόσμιων συνεδρίων Computational Geomechanics στη Νότια Γαλλία, στην Κροατία και στην Πολωνία.

Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 1992 με τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ, στη συνέχεια το 1998 με την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Ελλήνων της Βορειανατολικής Αγγλίας, το 2006 εκλέχτηκε με την παράταξη της Ν.Δ. γραμματέας της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου, και το 2009 πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου. Το 2010 έλαβε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όπου τελικά και εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου, ενώ το 2013 ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL