Τρίτη, 26/03/2019

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Robert Powell γυρίζουν στην Κρήτη!

Robert PowellΜια πρώτη γεύση από το ντοκιμαντέρ «Creta Divina»(Θεϊκή Κρήτη) του Φώτη Κωνσταντινίδη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Χανιώτες που βρέθηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου την Κυριακή.

Όπως αναφέρουν τα haniotika-nea.gr, πρωταγωνιστής ο γνωστός Αγγλος ηθοποιό Robert Powell, ο ρόλος του οποίου στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Χριστός από τη Ναζαρέτ» έχει μείνει στην κινηματογραφική Ιστορία.

«Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Robert Powell. Σκοπός μας είναι με αυτή τη δουλειά να φέρουμε στο προσκήνιο της παγκόσμιας ενημέρωσης τον Κρητικό πολιτισμό και ειδικά τον Μινωϊκό που είναι ο πρώτος πολιτισμός της ανθρωπότητας, που δεν έχει διαδοθεί διεθνώς.

Επειδή πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της και η Κρήτη το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού οφείλουμε να το αναδείξουμε» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Ήδη έχει γυριστεί το πρώτο μέρος της ταινίας το οποίο και προβλήθηκε με τη συμμετοχή των δρ. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, πρώην Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονοιάς, δρ. Εφη Σαπουνά – Σακελλαράκη, Επίτιμη Εφορος Αρχαιοτήτων και τον καθηγητή Νίκος Σταμπολίδης, Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τον Απρίλιο ο Robert Powell θα βρεθεί στην Κρήτη για τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους του ντοκιμαντέρ που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ώστε να παρουσιαστεί σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα αλλά και κυρίως στο εξωτερικό καθώς είναι αγγλόφωνο.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL