Σάββατο, 25/05/2019

Καλά, δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος, κάποιος αρμόδιος ν΄ ασχοληθεί μ΄ αυτές τις «ασχήμιες»; ** Μέχρι πότε θα καταρρέουν ιστορικά κτίρια στο νησί μας;

BARH 7022Αν ρωτήσεις τους περισσότερους Ροδίτες, τι γνώμη έχουν για την εμφανισιακή κατάσταση της δημόσιας περιουσίας στο νησί μας, και γιατί κατά την άποψή τους δεν φτιάχνονται νέα κτίρια, είναι βέβαιο πως θα

πάρεις την ίδια ακριβώς απάντηση: «Εμείς δεν είμαστε ικανοί να συντηρήσουμε αυτά που βρήκαμε, θα φτιάξουμε καινούργια;».

Και φυσικά δεν έχουν άδικο να το επισημαίνουν αυτό, καθώς όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο διαπιστώνουν οι συντοπίτες μας πως τίποτα δεν μένει όρθιο! Όλα καταρρέουν από την αδιαφορία και τον ζαμανφουτισμό που μας διακατέχει!

BARH 1 10 11 1Φυσικά, είναι περιττό να αναφέρουμε πως, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όλα αυτά είτε θα είχαν μετατραπεί σε επισκέψιμους χώρους, είτε θα στέγαζαν κάποιες υπηρεσίες, ή κάποιους φορείς του νησιού μας.

"Κλασική" περίπτωση η Βάρη, στο Παραδείσι! Που την βλέπεις και κυριολεκτικά σπαράζει η καρδιά σου! Τα πάντα έχουν αφευεί στο έλεος του Θεού! Έχουν ρημάξει!

Κτίρια και καλλιεργήσιμοι χώροι έχουν μετατραπεί σε φωλιές για... νυχτερίδες και αράχνες!

Οι φράκτες που υπήρχαν κατέρρευσαν κι αυτοί, πιθανότατα από κάποιους που μπαινοβγαίνουν από τα χωράφια για να κόψουν πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, και άλλα καλλιεργήσιμα προϊόντα που κάποτε αφθονούσαν στην περιοχή.

IMG 7021Κι όμως, όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν καλύτερη τύχη αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του και το γεγονός ότι, είναι το πρώτο και τελευταίο κτίριο που συναντά κανείς στο νησί μας, όταν έρχεται με αεροπλάνο!

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως για τους αρμόδιους του νησιού μας αυτά τα κτίρια ίσως να είναι... αόρατα, να μην τα βλέπουν!

Ή, αν θέλετε, ίσως να μην τους ενδιαφέρουν ούτε να τα συντηρήσουν αλλά ούτε και να τα καλλωπίσουν!...

Να τα επαναφέρουν, ρε αδελφέ, τουλάχιστον στην προτέρα τους κατάσταση. 

Κρίμα!.. Πολύ κρίμα κύριοι αρμόδιοι!..

IMG 7022

IMG 7023

IMG 7024

IMG 7025

IMG 7026

IMG 7027

IMG 7028

 

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL