Τετάρτη, 20/03/2019

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι στη Ρόδο

KSENODOXOYPALLHLOI 555Οι «ιστορίες» που δημιουργήθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε ξενοδοχείο του νησιού μας, με τους απλήρωτους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα, δυστυχώς έφερε και πάλι στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εποχικά εργαζόμενοι στη Ρόδο.

Και βέβαια, πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο, τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί "γάγγραινα", για τους εργαζόμενους, που ζουν σ΄ ένα κλίμα αβεβαιότητας, καθώς σε πολλά ξενοδοχεία δεν γνωρίζουν αν θα πληρωθούν "στην ώρα τους", και, πολύ περισσότερο, αν θα είναι σε θέση να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους!

Ιδιαίτερα δε τώρα που πλησιάζει το τέλος της τουριστικής σεζόν πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι (και όχι μόνο), άρχισαν να αναρωτιούνται αν θα πληρωθούν κατ΄ αρχήν τα δεδουλευμένα τους, κι αν οι εργοδότες τους μεριμνήσουν να τακτοποιήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς αυτούς (άδειες, επιδόματα, δώρα, κλπ)!

Βέβαια, υπάρχουν και ξενοδόχοι, οι οποίοι έχουν γίνει, πραγματικά, «παράδειγμα προς μίμηση», και οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν «κανονικά» τους καρπούς των κόπων τους! Γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν και κανονίζουν τη ζωή τους ανάλογα!

Πάντως, για το θέμα που δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο στις Φάνες, σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Σε απεργία βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου στις Φάνες Ρόδου καθώς είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες άλλαξε η ιδιοκτησία της επιχείρησης χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για το αν, πότε και από ποιον θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται από το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους".
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει ενοικιαστεί σε εταιρεία από την Κρήτη, η οποία καθυστέρησε να καταβάλλει τα δεδουλευμένα, εξαιτίας απουσίας του διαχειριστή στο εξωτερικό».

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL