Κυριακή, 26/01/2020

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΓΕΛ Άφαντου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

AIMODOSIA Με μεγάλη προσέλευση, μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου η εθελοντική αιμοδοσία στο ΓΕΛ Άφαντου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Περισσότερα από 60 άτομα δήλωσαν την συμμετοχή τους στην αιμοδοσία η οποία γενικά στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία με την συγκέντρωση, πάνω από 20 φιάλες αίμα.

Η ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου στολίστηκε από τους μαθητές με διαφόρου είδους θετικά μηνύματα και αφίσες για την αιμοδοσία και υπήρχε και ένας μικρός μπουφές με μικρά εδέσματα και αναψυκτικά για τους συμμετέχοντες στην αιμοδοσία.

AIMODOSIA 1Oπως δήλωσε ο διευθυντής του Λυκείου κ. Βενετιος Θωμιδης « Η πολιτική του λυκείου μας αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε κάθε μορφή εθελοντισμού.

Η αιμοδοσία είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον κάθε ένα διότι μέσα σε 10 λεπτά που αφιερώνει ο αιμοδότης για να προσφέρει το αίμα του, μπορεί να βοηθήσει κάποιο συνάνθρωπο μας και να σώσει μια ζωή. Τα παιδιά του λυκείου μας οργάνωσαν αυτήν την ημέρα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την προσφορά ζωής όπως είναι η αιμοδοσία.

Βέβαια στις εθελοντικές μας δραστηριότητες δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτού του είδους την φιλανθρωπική δραστηριότητα όπως είναι η αιμοδοσία αλλά προωθούμε και άλλου είδους δράσεις, μεταξύ αυτών και δράσεις που έχουν να κάνουν με την βοήθεια των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

AIMODOSIA 2Αυτές τις ημέρες και εν όψη του Πάσχα θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να δοθούν στην εκκλησία μας για να τα διαμοιράσει σε άπορες οικογένειες του Άφαντου όπως και τα σουβλάκια που σήμερα ψήνουν και πουλούν οι μαθητές μας στην αυλή του λυκείου, τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν στο σύνολο τους για να αγοράσουμε τρόφιμα για τον ίδιο σκοπό » .

Τέτοιου είδους δραστηριότητες έχουν ιδιαίτερη σημασία για την κοινωνία μας όχι μόνο από πλευράς φιλανθρωπίας και ανθρωπιάς αλλά και στο ότι ευαισθητοποιούν την μαθητιούσα νεολαία μας και γενικά τους πολίτες στα θέματα αυτά.

Φωτορεπορταζ Γιωργος Νικολης

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL