Δευτέρα, 24/06/2019

Θέμα σε μεγάλες ιστοσελίδες της Αθήνας έγινε η ζωή του Ροδίτη Μιχάλη Σεΐτη

MIXALHS SEITHS 1Το φαινόμενο του... Μιχάλη

Ένα ατύχημα του στέρησε το δεξί πόδι. Τρεις μήνες μετά έτρεξε σε αγώνες με τεχνητό μέλος. Και έναν χρόνο αργότερα ο Μιχάλης Σεΐτης έγινε το φαινόμενο, που λάμπει στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Η ζωή του Μιχάλη Σεΐτη ξεκίνησε στα... κουλουάρ. Πέντε χρονών είχε την πρώτη του επαφή με τους στίβους και τίποτα δεν ήταν αρκετό για να τον τραβήξει μακριά απ' αυτούς.

Στα 16 του χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων στα 400 μέτρα εμπόδια, αγώνισμα που συνέχισε για τα δέκα επόμενα χρόνια.

Μέχρι τα ξημερώματα μιας καλοκαιρινής βραδιάς του 2013 που η ζωή του άλλαξε. Ένα ατύχημα με μηχανή έγινε η αιτία να χάσει το δεξί του πόδι.

MIXALHS SEITHS 2Όμως όχι μόνο δεν έχασε όλα όσα τον κρατούσαν κοντά στον αθλητισμό, αλλά το πάθος του πολλαπλασιάστηκε. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η επιμονή του, όταν τρεις μήνες μετά την προσθήκη τεχνητού μέλους έλαβε μέρος σε τοπικούς αιγαιοπελαγίτικους αγώνες.

Και έναν χρόνο περίπου μετά πρωταγωνιστεί σε διεθνές μίτινγκ στο Ντουμπάι.

Ο Ροδίτης αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στους αγώνες για άτομα με αναπηρία που διεξάγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το απόγευμα της Δευτέρας (23/2).

Ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξη μνημόνευσε το «φαινόμενο της πεταλούδας» γι' αυτό που του συνέβη, αφού η μηχανή που οδηγούσε εκείνη τη μέρα βρέθηκε τυχαία στην κατοχή του, καθώς το αυτοκίνητό του ήταν στο συνεργείο, ενώ λίγο πριν είχε αφήσει σε φίλο του μηχανάκι μικρότερου κυβισμού που χρησιμοποιούσε.

Η... πεταλούδα όμως φαίνεται πως του χάρισε τα φτερά της, αφού «πέταξε» με χρόνο 24.62 και εξασφάλισε την παρουσία του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ουαλία το ερχόμενο καλοκαίρι, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του Παραολυμπιακούς αγώνες του 2016.

Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη (sport-fm.gr)

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL