Δευτέρα, 16/07/2018

Βασιλική Σκουλικαρίτη: «Το μπάσκετ είναι η μόνη διέξοδος για τα ΑΜΕΑ! Σε κάνει να νοιώθεις ότι δεν είσαι άχρηστος»! – Μια συγκινητική «εξομολόγηση»

 BASILIKHΤο έχουμε αναφέρει πάμπολλες φορές και ίσως πολλοί να μην το έχουν εμπεδώσει! Πολύ δε περισσότερο οι αρμόδιοι του νησιού μας, που μπορεί άλλα να λένε προεκλογικά αλλά γρήγορα τα ξεχνάνε μετεκλογικά!

Ένα άτομο με ειδικές ανάγκες ένα «ξεχωριστό άτομο», δεν σημαίνει πως σταματά να είναι άνθρωπος!

Αντίθετα, το όποιο χτύπημα μπορεί να του δώσει η ζωή, ίσως αποδειχθεί ότι το κάνει ακόμη πιο δυνατό, κι ενδεχομένως αυτή η δύναμη να αποτελέσει αιτία για να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις γνώσεις του, να το κάνει πιο σοφό.

Κι όμως, τα προαναφερόμενα, εξακολουθούν για κάποιους ν΄ αποτελούν σενάρια... επιστημονικής φαντασίας. Κι όχι μόνο δεν βοηθούν αυτούς τους συνανθρώπους μας αλλά, αποδεδειγμένα, με την αδιαφορία τους σε πολλές περιπτώσεις τους δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την ζωή!

 BASILIKH 2Όλα αυτά αποτελούν συμπέρασμα ύστερα από μια συζήτηση που είχαμε μ΄ ένα αγαπητό κορίτσι. Την Βασιλική Σκουλικαρίτη. Μια κοπέλα που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε καθηλωμένη σ΄ ένα αναπηρικό καροτσάκι. Αλλά που ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Είχε κι εξακολουθεί να έχει θέληση για ζωή. Κι αυτό είναι κάτι που το αποδεικνύει καθημερινά.

Μάλιστα τώρα τελευταία έγινε μέλος της ομάδας μπάσκετ με καροτσάκι του νησιού μας. Του Α.Σ. Δωδεκάνησος.

Τι είναι, όμως, εκείνο που την ώθησε να γίνει μέλος αυτής της ομάδας;

«Δυστυχώς, - μας λέει, - δεν υπάρχουν άλλοι σύλλογοι με διάφορα σπορ τα οποία θα ήταν κατάλληλα στη διαφορετικότητα του κάθε ενός από εμάς. Και τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Ξιφασκία, κολύμβηση, κλπ.
Δυστυχώς, είμαστε πολύ πίσω σε σύγκριση με κάποιες άλλες πόλεις. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια άτομα με φοβερές δυνατότητες και γνώσεις.
Τώρα ίσως κάποιοι πουν εδώ δεν υπάρχουν προσβάσεις για τα ΑΜΕΑ, για την ψυχαγωγία μας θανοιαστούν; Σωστά! Τουλάχιστον ας έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το μπάσκετ ν΄ αθλούμαστε και να ψυχαγωγούμαστε και να μην αποκοπτόμαστε από το σύνολο.
Πιστεύω ότι η ομάδα μας θα φτάσει και φέτος στην κορυφή. Το κλίμα είναι πολύ καλό, η ομάδα είναι μικτή, και μαζί με μένα υπάρχει άλλη μια κοπέλα»!

Εμείς, σαν topika-nea.gr, θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στη Βάσω και κάποια στιγμή να την δούμε ν΄ αγωνίζεται μαζί με όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν τιμήσει το νησί μας κατακτώντας το πρωτάθλημα μπάσκετ με καροτσάκι.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σήμερα το απόγευμα η ομάδα θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο «Λομενίζ».

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL