Δευτέρα, 27/01/2020

Συζητήθηκαν τα προβλήματα Υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου ειδικά σε θέματα διακομιδών και αεροδιακομιδών

 EKAB - GRAFEIA 1Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2014 συνάντηση της ΝΟ.ΔΕ Δωδεκανήσου παρουσία της Προέδρου κ. Νατάσας Βενετοκλή και του Υπεύθυνου τομέα Υγείας Ηλία Τσέρκη με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κο. Νίκο Κωστόπουλο, τον Δ/ντή του ΕΚΑΒ κ. Μανώλη Τσανικλίδη και τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ της περιοχής μας κ. Χαράλαμπο Τσιμπλάκα.

Έγινε διεξοδική ανάλυση των προβλημάτων Υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου ειδικά σε θέματα διακομιδών και αεροδιακομιδών.

Το πρόβλημα των ασθενοφόρων στα νησιά είναι υπαρκτό και μείζων ωστόσο απουσία τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά μας αναφέρθηκε πως δεν είναι δικιά τους αρμοδιότητας. Ωστόσο κυρίαρχος και βασικός στόχος είναι η ίδρυση τομέων ΕΚΑΒ στα μεγάλα νησιά (Κω, Κάλυμνο και Κάρπαθο).

Τονίσθηκε η ιδιαιτερότητα των νησιών μας με τον τριπλασιασμό του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και για το λόγο αυτό καταλήξα με στο συμπέρασμα πως πρέπει να δρομολογηθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 14 ατόμων από το ΕΚΑΒ Αττικής για να ενισχύσουν την παρουσία των ασθενοφόρων την περίοδο αιχμής.
Να σημειώσουμε πως τα τρία ενεργά πληρώματα ανά βάρδια πρέπει να γίνουν πέντε ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη κίνηση που παρατηρείται κατά την τουριστική σεζόν. Ειδική μνεία δόθηκε στη περιοχή της Νότιας Ρόδου καθότι είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή με ελάχιστη παρουσία ιατρών και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν πολλούς επισκέπτες.
Ενημερωθήκαμε για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ όπου μεγάλος αριθμός προορίζονται και για τα νησιά μας.
Θέσαμε το ζήτημα πληρωμής των διακομιδών από τους επισκέπτες που κάνουν χρήση ασθενοφόρου, αν όχι από τους ίδιους τουλάχιστον από τους ασφαλιστικούς φορείς των χωρών τους.
Ευελπιστούμε στη άμεση δρομολόγηση και σύντομη διεκπεραίωση των ζητημάτων διακομιδών στα νησιά μας. Με συνεργασίες και λογικές λύσεις είμαστε σίγουροι πως θα προχωρήσουμε έστω σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.

Ο συντονιστής
Ηλίας Τσέρκης

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL