Σάββατο, 18/01/2020

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΔΙΑΚΑ: Η Ρόδος χρειάζεται το Πλατόνι

ELAFI 000Το Πλατόνι της Ρόδου ή Dama dama επί το επιστημονικότερο, σύμβολο του νησιού και αναπόσπαστο μέρος της πολυετούς παράδοσής του, κοσμεί καίρια σημεία της πόλης και μαζί με τον Ιβίσκο και τον Κολοσσό είναι συνώνυμα του νησιού μας.

Είναι επίσης το μοναδικό άγριο Πλατόνι στην Ελλάδα αφού οι ανάλογοι πληθυσμοί που υπήρχαν στην ηπειρωτική χώρα έχουν εξαφανιστεί. Ευνόητο λοιπόν είναι ότι η Ρόδος χρειάζεται το Πλατόνι αλλά και το Πλατόνι χρειάζεται τη Ρόδο αφού είναι είδος που κινδυνεύει και απαιτεί προστασία.

 Είναι αλήθεια ότι το Πλατόνι έχει πολλούς φίλους στο νησί.

ELAFI 001

Ανθρώπους που σε κάθε στιγμή είναι έτοιμοι να το προστατεύσουν είτε με την εθελοντική τους δράση είτε με την επιστημονική τους γνώση.

Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που, μέσα από δημοσιεύσεις, ομιλίες, δράσεις αλλά και όταν κινδύνευσε πραγματικά, όπως για παράδειγμα στις διάφορες καταστροφικές πυρκαγιές, οι άνθρωποι της Ρόδου έδωσαν το παρόν για το Πλατόνι. Δε θα ξεχάσουμε την περσινή μεγάλη κινητοποίηση για εξασφάλιση τροφής στα άγρια ελάφια μετά την πυρκαγιά.

Διαβάστε περισσότερα:

http://oikologicarodiaka.wordpress.com/2014/03/19/%CE%B7-%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B9/

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL