Δευτέρα, 27/01/2020

Έπρεπε να περάσουν δεκαπέντε μήνες για να μπορέσουν οι πλημμυροπαθείς σε Ιαλυσό, Κρεμαστή, και Παστίδα να αποζημιωθούν για τις οικοσκευές τους που ''έχασαν"!

GEFYRA KREMASTHS PLHMMYRES 6Επιτέλους! Έπρεπε να περάσουν 15 μήνες για να "ξεμπλοκάρει" η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Ρόδου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 22ας Νοεμβρίου του 2013, όπως και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αλλά και τον Ιανουάριο του 2014!

Έτσι, αν δεν προκύψει κάποιο απρόβλεπτο εμπόδιο, θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί όλων εκείνων που δικαιούνται πάνω από 1500 ευρώ.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με όσα αναφέρει το rodosalarm, xρειάστηκαν, περίπου, δεκαπέντε μήνες για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί, σε Ιαλυσό, Κρεμαστή, Παστίδα (τουλάχιστον) να αποζημιωθούν για τις οικοσκευές τους αφού οι διαδικασίες κόλλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εφόσον το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται ένας πλημμυροπαθής ήταν μέχρι 1500 ευρώ δεν υπήρχε πρόβλημα. Μάλιστα, όπως ακριβώς είχε ειπωθεί, την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για αυτή την κατηγορία πλημμυροπαθών που ανέρχονται περίπου στους 70.

Το πρόβλημα, όμως, - επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα του rodosalarm, - που είχε ανακύψει, όπως ενημέρωσε στο δ.σ. ο Δήμαρχος, ήταν για τους υπόλοιπους, δηλαδή εκείνους που δικαιούνται αποζημίωση από 1500 ευρώ μέχρι 5000 ευρώ που είναι περίπου 200.

Όπως είχε εξηγήσει ο κ. Χατζηδιάκος, παρουσιαζόταν ο εξής...απίστευτος κίνδυνος: Να τους κατάσχουν το ποσό εφόσον είχαν οφειλές στην Εφορία, κάτι που τέτοια περίοδο έχουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολίτες!

Παρ' όλα αυτά, όμως, το δ.σ., μετά και τη γνωμάτευση του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου ότι θα ήταν εντελώς παράλογο να ζητούν να μην έχουν φορολογικές εκκρεμότητες άνθρωποι που δοκιμάζονται, αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία με τα εντάλματα και την εκταμίευση των αποζημιώσεων.

Χθες, λοιπόν, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Λίτσα Κρεμαστίνου είχε σύσκεψη τόσο με τον κ. Παπαγεωργίου όσο και με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη καθώς και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα αυτό.

Σημειώνεται ότι, προηγουμένως, είχαν επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως με το Ελεγκτικό Συνέδριο και τελικά πήραν τις διαβεβαιώσεις ότι το ένταλμα είναι ακατάσχετο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου, λοιπόν, θα ξεκινήσουν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων αυτών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η διαδικασία της πίστωσης όλων των λογαριασμών, της καταβολής της αποζημίωσης, δηλαδή, σε όλους τους δικαιούχους αποζημίωσης άνω των 1500 ευρώ, αναμένεται να διαρκέσει περί τη μία-μιάμιση εβδομάδα δεδομένου ότι και ο υπόλογος υπάλληλος είναι ένας.

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL