Σάββατο, 18/01/2020

Πέντε ελληνικά αεροδρόμια συγκαταλέγονται στους 20 ευρωπαϊκούς αερολιμένες με την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης

AERODROMIO PYRGOS ELEGXOU IMG 4913Πέντε ελληνικά αεροδρόμια -Αθηνών, Ηρακλείου, Χανίων, Μυκόνου και Θεσσαλονίκης- συγκαταλέγονται στους 20 ευρωπαϊκούς αερολιμένες με την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου Διεθνών Αερολιμένων Ευρώπης (ΑCI EUROPE) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση τον Ιανουάριο του 2015 η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών αυξήθηκε κατά 28,1%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στο αεροδρόμιο των Χανίων η επιβατική κίνηση υπερδιπλασιάστηκε (αύξηση 103,9%). Το ίδιο διάστημα, το αεροδρόμιο της Μυκόνου παρουσίασε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 54,1%, της Θεσσαλονίκης κατά 40% και του Ηρακλείου κατά 16,4%.

Η επιβατική κίνηση στους ευρωπαϊκούς αερολιμένες αυξήθηκε κατά μέσο όρο, κατά 4,8% τον Ιανουάριο του 2015, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στους αερολιμένες της ΕΕ σημειώθηκε αύξηση κατά 5,1%.

Τα αεροδρόμια που βρίσκονται εκτός Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, της Νορβηγίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας και της Τουρκίας), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,8%.

Η έκθεση του ACI EUROPE κατατάσσει τους ευρωπαϊκούς αερολιμένες σε τέσσερις ομάδες, βάσει της επιβατικής κίνησης που καταγράφουν κατ' έτος.

Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι αερολιμένες με επιβατική κίνηση άνω των 25 εκατομμυρίων κατ' έτος και την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Αντάλιας, της Κωσταντινούπολης (ΙST), της Ρώμης (FCO) και του Λονδίνου (LGW).

Στη δεύτερη ομάδα, με κίνηση μεταξύ 10 και 25 εκατομμυρίων επιβατών κατ' έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Λονδίνου (STN), της Κωνσταντινούπολης (SAW), της Λισαβόνας και του Δουβλίνου.

Στην τρίτη ομάδα, με κίνηση μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων επιβατών κατ' έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια του Μιλάνου(BGY), του Ηρακλείου, του Πόρτο, του Βουκουρεστίου και της Βουδαπέστης.

Η τέταρτη ομάδα αφορά τους αερολιμένες με επιβατική κίνηση κάτω των 5 εκατομμυρίων κατ' έτος και την υψηλότερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια των Χανίων, της Μυκόνου, της Οστράβας και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως η έκθεση του ACI ΕUROPE για την επιβατική κίνηση των αερολιμένων περιλαμβάνει στοιχεία από 201 ευρωπαϊκούς αερολιμένες (88% της επιβατικής κίνησης συνολικά). Το ACI ΕUROPE εκπροσωπεί πάνω από 450 αεροδρόμια σε 45 ευρωπαϊκές χώρες και έχει έδρα τις Βρυξέλλες.

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL