Κυριακή, 19/01/2020

H πόλη μας γιορτάζει με λαμπρότητα τον προστάτη, 'Αγιο της, Κωνσταντίνο τον Υδραίο

YDRAIOS KWN nos konstidreos

H πόλη μας γιορτάζει με λαμπρότητα τον προστάτη, 'Αγιο της, Κωνσταντίνο τον Υδραίο. Μια σημαντική Μορφή της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης, που έζησε στην πόλη μας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Κατόπιν ενεργειών του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος, (με το διάταγμα 2/12/1954-Φ.Ε.Κ. Φ. 28Α Τεύχος 08/02/1955), καθιερώθηκε επισήμως η 14η Νοεμβρίου εκάστου έτους, ως ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου της πόλεως Ρόδου.Την ημέρα αυτή το έτος 1800 έλαβε χώρα η δι' απαγχονισμού μαρτυρική τελείωση του Αγίου Κωνσταντίνου του Νεομάρτυρος, στη Ρόδο. Έκτοτε επί τη Ιερά μνήμη του, την ημέρα αυτή ο ευσεβής Ροδιακός λαός συμμετέχει ευλαβώς στις λειτουργικές τελετές και στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας.
Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος ταλανίζεται από ποικίλους προβληματισμούς, η ιστορική διαδρομή και ο βίος του Αγίου της Ρόδου μας καθοδηγούν και μας παραδειγματίζουν.

Ο Άγιός μας, μαρτύρησε για την ομολογία της πίστης του στον Χριστό μετά από μια ανθρώπινη περιδίνηση, περιπλάνηση, δοκιμασία. Η μετάνοια, το θάρρος, η εγκαρτέρηση και η προσευχή, ξεδιπλώνονται από την πορεία της ζωής του και γίνονται δίδαγμα προσφοράς, παρηγορίας, προσωπικής άσκησης και υπέρβασης των προσωπικών και συλλογικών αδιεξόδων.

YDRAIOS KWN nos

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL