Τρίτη, 22/10/2019

Δυστυχώς, συμβαίνουν κι αυτά στην περιοχή μας! Δεν στήθηκε εξέδρα στο Παραδείσι!

PARADEISI EJEDRA

Ύστερα από 36 ολόκληρα χρόνια που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις στο Παραδείσι με την ευκαιρία της γιορτής της Αγίας Μαρίνας, φέτος συνέβη κι αυτό: Δεν στήθηκε εξέδρα στην πλατεία για να μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν οι Σύλλογοι που θα χορέψουν στη διάρκεια των εκδηλώσεων! Κι ο λόγος; Κωμικοτραγικός! Δεν βάζει, λέει, κανείς το χέρι του για την ασφάλεια που παρέχει η υπάρχουσα εξέδρα, αλλά ούτε και μερίμνησαν για να αντικατασταθούν κάποια τουλάχιστον από τα κομμάτια της! Μάλιστα, το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Παραδεισίου κ. Κυριαζής Μιχαήλογλου ύστερα από σχετική ερώτηση που του απηύθυναν τα topika-nea.gr. Πιο συγκεκριμένα:

Οι σύλλογοι του Παραδεισίου, αλλά και πολλοί κάτοικοι που συμμετέχουν στο 36ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παραδεισίου προχώρησαν σε δημόσια καταγγελία σε ό,τι αφορά το στήσιμο της εξέδρας στην οποία πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού (οι οποίες, σημειωτέον, ξεκίνησαν από χθες).

Φέτος, λοιπόν, για πρώτη χρονιά ο Δήμος Ρόδου δεν προχώρησε στο στήσιμο της εξέδρας πάνω στην οποία χορεύουν δεκάδες μέλη συλλόγων του νησιού μας

Μάλιστα, όσοι ανέλαβαν να βοηθήσουν στην διοργάνωση του φεστιβάλ γίνανε "μπαλάκι" στις αρμόδιες υπηρεσίες με κανέναν να μην αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη. Αρνήθηκαν να στήσουν την εξέδρα με την πρόφαση ότι δεν υπάρχουν άτομα στον Δήμο και μετέφεραν απλώς μια σπασμένη εξέδρα στο χωριό ώστε να την στήσει ο πολιτιστικός σύλλογος , παρότι δεν είχε την ευθύνη και την οργάνωση του φεστιβάλ καθώς αυτή την έχει η τοπική κοινότητα.

Στην επισήμανση ότι αυτή η εξέδρα είναι σπασμένη και επικίνδυνη για να ανέβουν παιδιά να χορέψουν, η απάντηση ήταν "δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν έχουμε άτομα να τη φτιάξουν". Καταγγέλλουν την αδιαφορία των υπηρεσιών, όλοι μεταφέρουν σε άλλους τις ευθύνες.

Η τελική απάντηση είναι ότι θα στείλουν μια κατάλληλη εξέδρα την Κυριακή, (που θα τους παραχωρήσει ιδιώτης από την Κρεμαστή)! Δηλαδή, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη των εκδηλώσεων του Παραδεισίου, όταν πλέον δε θα είναι και τόσο απαραίτητη, καθώς θα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι περισσότερες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Έτσι, ο Σύλλογος Παραδεισίου αποφάσισε να μη στήσουν την επικίνδυνη σπασμένη εξέδρα που έστειλαν οι τεχνικές υπηρεσίες , καθώς κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνη για τους χορευτές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες , την οποία ζήτησαν να πάρουν πίσω.

Οι προσπάθειες που κάνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών μας με εκατοντάδες εθελοντές για να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα είναι πολύ σπουδαία. Και όλοι πρέπει να βρίσκονται αρωγοί στο έργο τους, γιατί οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ήδη πολλές.

Ο κ. Ιωάννης Περάκης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παραδεισίου, ο οποίος συμμετέχει στο φεστιβάλ και ανάλαβε να βοηθήσει στη διεξαγωγή, λόγω απουσίας του προέδρου του τοπικού, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αδιαφορία των υπηρεσιών σε πρακτικά ζητήματα των οποίων έχει την ευθύνη και τα οποία ανέλαβε ο πολιτιστικός παρότι δεν είχε την υποχρέωση για να έρθει σε πέρας το φεστιβάλ.

Τα παιδιά αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να μη χορέψουν σε εξέδρα εφόσον πέντε ώρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ ο δήμος δεν κατάφερε να την στήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση από καιρό. Όπως επισημάνθηκε , οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα δείξουν τη δουλειά τους και κάτω από την εξέδρα, να έρθουν όμως οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τα παράπονα του κόσμου και των γονιών που δε θα μπορούν να καμαρώσουν τα παιδιά .

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL