Τετάρτη, 17/07/2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ: ‘’ Το Καρακόνερο πρέπει να απελευθερωθεί, να φύγει το γκέτο που έχει δημιουργηθεί"

BAN B FIN

''Οι αστικές αναπλάσεις στη Ρόδο πρέπει να ξεκινήσουν από την περιοχή του Καρακόνερου που έχει μετατραπεί σε γκέτο. Η μετεγκατάσταση των Ρομά πρέπει να προχωρήσει άμεσα και με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Η περιοχή , που σήμερα βρίσκεται ο καταυλισμός, πρέπει να αναβαθμιστεί , να γίνει μια ασφαλής περιοχή, πόλος έλξης και ζωής.'' τόνισε ο υπ. Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τη Ρόδο κ.Στράτος Καρίκης στο δημοτικό συμβούλιο.

Επισήμανε ότι η λύση που προωθείται θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση του καταυλισμού.

Τόνισε ότι αντί να επιλεγεί η μετεγκατάσταση των Ρομά σε κατοικίες, επιλέγεται ταυτόχρονα και η δημιουργία νέου οικισμού, που μπορεί και αυτός να μετατραπεί σε γκέτο, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Ο Στράτος Καρίκης, στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν ξεκάθαρος:
''Το Καρακόνερο πρέπει να απελευθερωθεί, ο καταυλισμός πρέπει να φύγει από την περιοχή. Χρειαζόμαστε όμως λύσεις με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αλλά και μελέτη για την ανάπλαση του χώρου , που όπως είπα πρέπει να αναβαθμιστεί να γίνει το Καρακόνερο μια ασφαλής περιοχή, πόλος έλξης και ζωής. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ, οι δικές μας προτεραιότητες.''

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL