Δευτέρα, 17/12/2018

Η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα του ΠΣΑΤ στη Ρόδο

DSC 1065a

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα στον αθλητισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της 1ης Eπιμορφωτικής ημερίδας με θέμα «Το Μπάσκετ στις Τοπικές Κοινωνίες», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Semiramis» και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

Μια εκδήλωση που για πρώτη φορά έγινε στη Ρόδο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και την Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης - Αιγαίου, με την άρτια συνεργασία του Δήμου Ρόδου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

DSC 1032
«Οι δυσκολίες είναι πολλές στην Ρόδο, αλλά πέρα από τις προσπάθειες που γίνονται απ΄ όλους, χρειάζεται κι επιμόρφωση. Ήταν μια θαυμάσια ημερίδα και εύχομαι να συνεχιστούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, που στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει καθημερινό αγώνα για την εξασφάλιση κονδυλίων και προγραμμάτων, για την αναβάθμιση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού.
Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο περιφερειακός σύμβουλος κι εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Τσοπανάκης και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής.

DSC 1073
Ο κ. Τσοπανάκης τόνισε την ανάγκη, η Πολιτεία να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις της για να βοηθήσει πραγματικά την ανάπτυξη του αθλητισμού στη νησιωτική Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο κ. Κυριαζής αναφέρθηκε στην υποχρέωση να διοργανώνονται στη Ρόδο επιμορφωτικές συναντήσεις, τα συμπεράσματα και οι προβληματισμοί των οποίων, είναι απαραίτητα για τη βελτίωση του ροδιακού και συνάμα του ελληνικού αθλητισμού.

DSC 1046

Οι ομιλητές και τα θέματα που ανέπτυξαν, ήταν:

Βασίλης Καλαποδάκης (προπονητής μπάσκετ / εκπαιδευτικός):
«Σχολείο – Μπάσκετ – Νησιωτικότητα».
Γιώργος Καλαϊτζής (προπονητής μπάσκετ):
«Το Βαρόμετρο στη Σχέση Παιδί – Οικογένεια – Προπονητή».
Aντώνης Καλκαβούρας (δημοσιογράφος):
«Η Δημοσιογραφία και το Μπάσκετ στην Περιφέρεια».
Γιάννης Τσακίρης (προπονητής μπάσκετ):
«Ανάπτυξη των Ταλέντων στις Νησιωτικές Περιοχές».

Στη διάρκεια της ημερίδας, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΤ κ. Δήμος Μπουλούκος έδωσε το έπαθλο «Κώστας Μότσης» στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αθανασίου (Ραδιοφωνικός Σταθμός «ΕΡΤ ΡΟΔΟΥ», για την εκπομπή «Ραδιοφωνική Αθλητική Εφημερίδα», που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια), καθώς δεν είχε καταφέρει να παραστεί στην εκδήλωση των «Δημοσιογραφικών Βραβείων 2018» του Συνδέσμου στην Αθήνα.

DSC 1039

Από πλευράς ΠΣΑΤ στην ημερίδα παραβρέθηκαν ακόμη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Παπουτσάκης και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης-Αιγαίου κα Όλγα Σουτζή.

-Την επιμορφωτική ημερίδα στήριξαν, η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου και
ο Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΠΑΡ

methodiko paideia6 27 11

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU EYXES

09 ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

04 STAYROULAKHS FINAL

 GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAYROY XRISTOYG

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

KREATAGORA new FINAL