Δευτέρα, 17/12/2018

Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων

DHMARXOS AEgeAN

«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων». Αυτό υποστήριξε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος στη δίωρη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα , με τον Πρόεδρο της Aegean Airline, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη καθώς και με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Εταιρείας, κ. Στέφανο Σαδόπουλο και την Διευθύντρια Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, κα. Σταυρούλα Σαλούτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα – παρέμβαση του Δημάρχου, ο Δήμαρχος επεσήμανε τις αρνητικές συνέπειες, τα κοινωνικά προβλήματα και τις παρενέργειες από τις αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και ζήτησε την επανεξέταση του θέματος από την Εταιρεία. Από την πλευρά της Aegean έγινε αναλυτική παρουσίαση των παραγόντων που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την τελική υψηλή τιμή των εισιτηρίων, όπως το υψηλό κόστος των φόρων αεροδρομίου, καθώς και το ΦΠΑ στις πτήσεις εσωτερικού, μια επιβάρυνση που δεν ισχύει στις πτήσεις για το εξωτερικό.

DHMARXOS AEgeAN1 21Η συνάντηση ωστόσο, είχε αποτελέσματα. Ο Πρόεδρος της Aegean, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου Ρόδου ζήτησε την άμεση επανεξέταση του σχεδιασμού των πτήσεων του δρομολογίου Ρόδος-Αθήνα, προκειμένου να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων, καθώς και να εξυπηρετούνται περισσότεροι επιβαίνοντες.

Συνεπώς, ένα από τα πρώτα μέτρα που θα ισχύσουν τις προσεχείς ημέρες θα αφορά την δρομολόγηση μεγαλύτερων σε χωρητικότητα αεροσκαφών, καθώς και την εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των πτήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ρόδου, πως η Aegean έχει καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις αεροπορικές συνδέσεις. Ο κ. Χατζηδιάκος έδειξε ιδιαίτερη ικανοποίηση από την παραπάνω εξέλιξη, καθώς είναι σύμφωνη με την πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό στο ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔΝΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο, στις 19-20 Νοεμβρίου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ρόδου πρόκειται να επαναλάβει την σχετική πρόταση στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Σαντορινιό αύριο το πρωί.

Στο τέλος της συνάντησης εργασίας, ο Δήμαρχος Ρόδου κάλεσε τον κ. Σαδόπουλο να παρευρεθεί στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις της εταιρείας, καθώς και για να εξειδικευθούν οι παραπάνω δράσεις.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδιάκος για το ίδιο ζήτημα θα έχει στις 19 Δεκεμβρίου συνάντηση με εκπροσώπους της Fraport, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει και από την Εταιρεία αυτή, αναφορικά με το κόστος και τη συχνότητα των πτήσεων από και προς την Ρόδο.

Η άμεση παρέμβαση του Δημάρχου για το καυτό θέμα των τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων και την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών ημερησίως φαίνεται πως έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται...

methodiko paideia6 27 11

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU EYXES

09 ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

04 STAYROULAKHS FINAL

 GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAYROY XRISTOYG

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

KREATAGORA new FINAL