Πέμπτη, 23/05/2019

Σε "πολύ καλό δρόμο" βρίσκονται δύο μελέτες που αφορούν την παραλία Κρεμαστής!

PARALIA TZOKINGK 1

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται δύο μελέτες που αφορούν την παραλία Κρεμαστής! Την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή δήλωση, έκανε στα topika-nea.gr η κ. Μαρίκα Δεληγιάννη, αναπλ. Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, αναφερόμενη, ύστερα από σχετική μας ερώτηση, για την παραλία Κρεμαστής και φυσικά σε ποιο σημείο βρίσκονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διάβρωσης, αλλά και την εκτέλεση κάποιων σημαντικών λιμενικών έργων στην περιοχή.

KREMASTH PARALIA 40

Η κ. Δεληγιάννη, λοιπόν, ανάμεσα στ' άλλα, επεσήμανε το γεγονός ότι, η μία μελέτη έχει σχέση με την διάβρωση. Μια μελέτη που έχει ανατεθεί σε Μελετητικό Γραφείο της Θεσσαλονίκης, και μάλιστα σύμφωνα μ΄ εκτιμήσεις βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της. Στη συνέχεια, κι αφού φυσικά εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες και η υλοποίηση της μελέτης.
Βέβαια, όπως μπορεί κανείς ν΄ αντιληφθεί, όλα αυτά απαιτούνται κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες που, ωστόσο, όπως άφησε να εννοηθεί η κ. Δεληγιάννη, βρίσκονται σε καλό σημείο.
Η δεύτερη μελέτη έχει να κάνει με την εκτέλεση ενός σημαντικού λιμενικού έργου στην περιοχή, όπου θα εξυπηρετήσει σε σημαντικό βαθμό τους ιδιοκτήτες σκαφών, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δένουν εκεί τις βάρκες τους. Φυσικά, κι αυτό το έργο έχει τις δυσκολίες του, καθώς θα πρέπει ν΄ αντιμετωπιστεί και η διάβρωση.
Μακάρι, λοιπόν, όλα αυτά να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να σταματήσουν και τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων της Κρεμαστής.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι, στη συζήτηση που είχαμε με την κ. Δεληγιάννη, παρευρίσκετο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των μελετών.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL