Πέμπτη, 23/05/2019

Άρχισαν να "χτυπούν" τα.... καμπανάκια στις τσέπες των ιδιοκτητών αυτοκινήτων!

AYTOKINHTA 4

"Κάποτε", παίρνοντας το δώρο, τις ημέρες των Χριστουγέννων, είχες την οικονομική ευχέρεια να πληρώσεις και τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και κάποιες άλλες υποχρεώσεις, ενώ από τον μισθό μπορούσες να ψωνίσεις και στα παιδιά και στα εγγόνια σου! Τώρα πια, τόσο οι προηγούμενοι όσο και οι σημερινοί "άρχοντες", αδιαφορώντας για τις φοβερές δυσκολίες που δημιουργούνται τούτες τις άγιες μέρες, σε κάνουν όχι μόνο να μην μπορείς να πληρώσεις, με τον πενιχρό μισθό και τις συντάξεις - πείνας τις υποχρεώσεις σου, αλλά να περνούν πολλοί συνάνθρωποί μας "μαύρες γιορτές"! 

Και ήδη, τα πρώτα "καμπανάκια" άρχισαν να χτυπούν! Πιο συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν στο taxis τα τέλη κυκλοφορίας. Πιο... απλά, άλλη μία λυπητερή έφτασε για τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν και φέτος να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να διατηρήσουν σε χρήση το ΙΧ τους για το 2019, αλλιώς θα πρέπει να καταθέσουν πινακίδες και να το θέσουν σε ακινησία.

Οι ιδιοκτήτες, όπως είναι γνωστό, θα έχουν το περιθώριο έως 31 Δεκεμβρίου να ανταποκριθούν σ΄ αυτές τις υποχρεώσεις τους.

Τα τέλη θα είναι όπως και πέρσι χωρισμένα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ανάλογα με το έτος πρώτης κυκλοφορίας.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους. Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών.

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

TELH KYKLOFORIAS yim

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL