Πέμπτη, 23/05/2019

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Ο κ. Χατζημάρκος για ακόμα μία φορά αρνείται να πει μία λέξη για την ταμπακιέρα του διαγωνισμού των LED αξίας 4,5 εκ ευρώ!

nisiotiki anatropi logo

Ο κ Χατζημάρκος για ακόμα μία φορά αρνείται να πει μία λέξη για την ταμπακιέρα του διαγωνισμού των LED αξίας 4,5 εκ ευρώ.
Με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα προσπαθεί να εμφανίσει απολογούμενη την αντιπολίτευση επειδή τιμώντας το θεσμικό της ρόλο θέτει δημόσια συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ερωτήματα για τα οποία καλούμε τον κ Χατζημάρκο να απαντήσει εδώ και τώρα.

Ερωτήματα που αναδεικνύουν τις αδιαφανείς συνθήκες τέλεσης ενός διαγωνισμού αξίας 4,5 εκ ευρώ που ενδέχεται να μετατραπεί σε φωτογραφικός, πάλι με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής.

Αυτή τη φορά όχι μέσω των όρων αλλά μέσω διαδικασιών που με ταχυδακτυλουργικό τελετουργικό μετέτρεψαν το ΌΧΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού σε ΝΑΙ, ευνοώντας συγκεκριμένη εταιρία.
Αντίθετα με τις "φωτογραφικές" πρακτικές του κ Χατζημάρκου η παράταξή μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τηρεί ίσες αποστάσεις από τους συμμετέχοντες.
Ένα διαγωνισμό που ο κ Χατζημάρκος αναγκάστηκε να επαναπροκηρύξει απαλείφοντας τους "φωτογραφικούς" όρους μετά την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.
Ήδη έχει υποστεί πολιτική ήττα διότι αποδείχθηκε ότι αν δεν είχε αποτραπεί από την αντιπολίτευση και τη δικαιοσύνη, ο κ Χατζημάρκος θα είχε ολοκληρώσει ένα διαγωνισμό με φωτογραφικούς όρους.
Η δε επίκληση αόριστα άλλης απόφασης του ΣτΕ σε κάποιον άλλο διαγωνισμό θα προκαλούσε γέλιο αν δεν συζητούσαμε με δημόσια για τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.
Εμείς όπως και τότε έτσι και τώρα, θεωρούμε ότι πρέπει να τηρηθεί το γράμμα και το πνεύμα του Νομοθέτη για να διασφαλιστούν όροι διαφάνειας.
Ουδέποτε ταυτιστήκαμε με εργολαβικά συμφέροντα. Η πορεία μας στα Κοινά το αποδεικνύει, όπως και η θητεία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να σεβαστεί την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων που προτείνουν ο διαγωνισμός να ακυρωθεί και να επαναπροκηρυχθεί, από μηδενική βάση.
Καλούμε τον κ Χατζημάρκο να σεβαστεί στοιχειωδώς το θεσμό που εκπροσωπεί και τους πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι ανέθεσαν επίσης θεσμικό ρόλο στην παράταξή μας να ασκεί έλεγχο.
Καλούμε τον κ Χατζημάρκο να πάψει να ευτελίζει το δημόσιο βίο, επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αδυνατεί εξηγήσει τα ανεξήγητα.
Έντιμη πολιτική διέξοδος υπάρχει, αν το επιθυμεί. Να κρατήσει ίσες αποστάσεις όπως και όλοι εμείς και να επαναδημοπρατήσει άμεσα την προμήθεια των LED.
Σε ότι αφορά δε τις αιτιάσεις του για "δήθεν" ψεύδη και συκοφαντίες ας προσφύγειστη Δικαιοσύνη. Ο δρόμος για τα δικαστήρια τού είναι πολύ γνωστός και οικείος. Τον ξέρει κυρίως λόγω των μηνύσεων σε δημοσιογράφους και μέλη της δικής του Παράταξης, που προσπάθησε να φιμώσει.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL