Κυριακή, 21/07/2019

Γέμισαν και πάλι τα χωράφια του νησιού μας από κόσμο! Σ΄ αυτό βοηθούν και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες για να μαζέψουν τις ελιές τους οι παραγωγοί!

ELIOMAZWMA wa

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες δύο - τρεις μέρες, έχουν αποτελέσει αιτία για να γεμίσουν, κυριολεκτικά, τα χωράφια του νησιού μας από κόσμο!

Φυσικά, αναφερόμαστε για όλους εκείνους που μαζεύουν αυτή την εποχή τις ελιές τους, προκειμένου να βγάλουν το φρέσκο λαδάκι τους, ή για να το πουλήσουν για να έχουν κάποιο μικρό «βοήθημα», μέρες που είναι!

 

Πάντως, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, υπάρχουν οι "καλές" περιοχές που υπάρχει άφθονο λάδι, αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι οποίες έχουν σαφώς λιγότερο, που, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να έχουν τουλάχιστον την «κουμπάνια» τους!

LADI PSWMI 1

Πάντως, οι μύλοι του νησιού μας, άρχισαν σιγά-σιγά να παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη κίνηση. Και φυσικά εκείνο που κάποιος ευχαριστιέται είναι οι μοναδικές στιγμές που ζει, με τις συζητήσεις, τις... περικαυτές που φτιάχνουν οι ελαιοπαραγωγοί, τις εκπληκτικές μυρωδιές του φρέσκου λαδιού, και γενικά τις όμορφες εικόνες που συναντά κάποιος που θα πάει αυτές τις μέρες στα ελαιοτριβεία!

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL