Δευτέρα, 22/04/2019

Συμβαίνουν κι αυτά στο νησί μας: Ειδήσεις που σίγουρα ενδιαφέρουν

SYMBAINOYN KI AYTA STO NHSI MAS

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε υποθαλάσσια περιοχή, 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου. Συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:36, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC. (Να σημειωθεί ότι, η προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ). Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ. 

Ισχυρή βροχόπτωση και ιδιαίτερα στην πόλη αλλά και σ΄ όλη την ανατολική πλευρά του νησιού μας, σημειώθηκε σήμερα το πρωί. Πάντως, πέρα από το γεγονός ότι πολλοί ελαιοπαραγωγοί έδειχναν απόλυτα ικανοποιημένοι, δημιουργήθηκαν και αρκετά προβλήματα στους δρόμους του νησιού μας, δυσκολεύοντας τους οδηγούς. Το ερώτημα τώρα είναι, τι γίνεται στη συνέχεια; Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο... γύρο έντονων βροχοπτώσεων, και πάλι στα ανατολικά και την πόλη μας.

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, θα πραγματοποιηθεί η 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Κολοσσός» του Ξενοδοχείου «Κυπριώτης Πανόραμα» στην Κω. Θέματα της συνεδρίασης είναι η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του ΕΠ, η ενημέρωση για την Ετήσια Έκθεση Υλοποίησης 2017, η 2η Αναθεώρηση του ΕΠ, παράλληλα με την παρουσίαση των συμπερασμάτων – ευρημάτων 1ης Αξιολόγησης εφαρμογής καθώς και η ενημέρωση για την εφαρμογή της στρατηγικής Πληροφόρησης και Επικοινωνίας.

Κλειστά θα είναι αύριο και τα Δικαστήρια της περιοχής μας, καθώς το προσωπικό τους συμμετέχει στην 24ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Κλαδική Απεργία των Δικαστικών Υπαλλήλων. Η απεργιακή κινητοποίηση αφορά τα δικαστήρια και τις Εισαγγελίες όλης της χώρας αλλά και το Κτηματολόγιο.

Συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι των ΟΤΑ, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και λοιπών Ταμείων, αύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Όπως ανακοινώθηκε από τη συντονιστική επιτροπή, αντικείμενο της συγκέντρωσης είναι η διεκδίκηση των περικοπών των συντάξεων, όπως το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα κτλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL