Τρίτη, 28/01/2020

Εμπλουτίζεται η Πινακοθήκη της Ρόδου με έργα μεγάλων ζωγράφων που δωρίζονται για μόνιμη έκθεση

PINAKOQHKH 1 14

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υποδέχτηκε στο δημαρχείο το διάσημο ζωγράφο Δημήτρη Κούκο, λάτρη της Ρόδου, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων του που την απεικονίζουν, προκειμένου να εκτεθούν μόνιμα στην Πινακοθήκη της Ρόδου.
Τον ζωγράφο και δάσκαλο «με όλη τη σημασία της λέξης» όπως τον αποκάλεσε ο δήμαρχος Ρόδου λόγω της πολύχρονης διδασκαλίας στη Σχολή Καλών Τεχνών, συνόδευε ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης και στενός του φίλος Νίκος Φρόνας.
Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου ο κ. Κούκος επισκέπτεται το νησί επί 50 χρόνια, κι έχει εμπνευστεί από τα τοπία της έργα αντιπροσωπευτικά της μακρόχρονης καλλιτεχνικής του πορείας τα οποία και θα δωρίσει.
Ο δήμαρχος Ρόδου τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσφορά του άλλωστε έργο του ζωγράφου εκτίθεται και στο γραφείο δημάρχου και συζήτησαν τις λεπτομέρειας της δωρεάς η οποία και θα γίνει τους αμέσως επόμενους μήνες ώστε τα έργα να τοποθετηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα της Πινακοθήκης.
Αξίζει να τονιστεί ότι την 1η Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των έργων της μεγάλης δωρεάς της οικογένειας Σεμερτζίδη.
Πρόκειται για 100 έργα που θα εκτίθενται μόνιμα στο 2ο όροφο του Νεστορίδειου Μελάθρου, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.
Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε: «Η Πινακοθήκη μας είναι ένα Μουσείο Τέχνης στο κέντρο της πόλης το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με έργα διασήμων καλλιτεχνών και κατατάσσεται πλέον στις κορυφαίες της χώρας. Η ιστορία και ο πολιτισμός της Ρόδου επιβάλλουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενίσχυσής της».

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL