Τετάρτη, 22/01/2020

Στην άσκηση για την διαχείριση θυμάτων καταστροφών, στο λιμάνι της Ρόδου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

XATZHM ASKHSH1

Την άσκηση για την αντιμετώπιση καταστροφών και διαχείρισης θυμάτων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου, παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών», που διεξάγεται στη Ρόδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς.

Στην άσκηση που διεξήχθη παρουσία ξένων παρατηρητών, συμμετείχαν ελικόπτερο και σκάφος του λιμενικού, μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ελεύθεροι σκοπευτές των ειδικών δυνάμεων, βατραχάνθρωποι , εθελοντές, εκπαιδευμένα σκυλιά κλπ, ενώ μεταξύ άλλων έγινε προσομοίωση εξουδετέρωσης τρομοκράτη με όμηρο ενώ στήθηκαν σκηνές για την παροχή πρώτων βοηθειών.

XATZHM ASKHSH12


Η δράση έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισης καταστροφών και μαζικών συμβάντων και τη διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας και των υπηρεσιών υγείας, με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Σε ένα περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται και γίνεται όλο και πιο ευάλωτο, είναι απαραίτητες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διαχείριση των εκτάκτων αναγκών, που για να είναι αποτελεσματική, απαιτεί τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων, αλλά και διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε. Πρέπει επιπλέον να λάβουμε υπ' όψιν μας και τον παράγοντα της κλιματικής αλλαγής.

XATZHM ASKHSH11

Οι επιστήμονες μας έχουν προειδοποιήσει ότι στο εξής τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές θα είναι περισσότερες αλλά και πιο έντονες.
Η πρόληψη, η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η συνεργασία και ο συντονισμός όλων μας, είναι κρίσιμης σημασίας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που είναι η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής».
Το 8ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών», ξεκίνησε χθες Τρίτη, στον Προμαχώνα του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και θα ολοκληρωθεί με παράλληλες δράσεις, στις 13 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου, του Δήμου Ρόδου, τοπικών φορέων και εθελοντικών ομάδων.

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

00 EYXES TO PRWTO

 ELEHMONHTRIA-EYXES.jpg

09_ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ.jpg

06_FARMAKEIO-FINALE.jpg

 08_GLYKO-PSWMI--pasxa-22-a--.jpg

AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-KREMASTHS-FINALE.jpg

GIANNHS-christmas-PSHTOPWLEIO.jpg

 STAYROULAKHS--FINAL_2.jpg

 

 kastro-logo.jpg

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL