Κυριακή, 26/05/2019

Μια άρτια οργανωμένη αθλητική εκδήλωση, σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο! Αντ. Γιαννικουρής:....«Ο Αθλητισμός ενώνει»!

GIANNIKOYRHS tt

Την Κυριακή είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τους τελικούς του ITF Rhodes Cup Junior, στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης στο Καρακόνερο και να γίνω κοινωνός μιας μεγάλης προσπάθειας. Μια άρτια οργανωμένη αθλητική εκδήλωση, σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνει και η παρουσία του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Τένις κ. Σπύρου Ζανιά. Και το σημαντικότερο όλων, αφορά στους νέους και τα παιδιά.
Δεν πρέπει όμως να προσπερνάμε τα συμπεράσματα που εξάγονται από τέτοιου είδους δράσεις. Αυτό που εύκολα διαπιστώνει κανείς είναι ότι:
• Η Ρόδος μπορεί.
• Έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να αναλάβει την ευθύνη.
• Η παρουσία και η συνδρομή των αιρετών δείχνει ότι ο αθλητισμός ενώνει αλλά δεν διχάζει.
• Όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε περισσότερα.
• Στον αθλητισμό και τον υγιή ανταγωνισμό, κερδίζει ο καλύτερος.
Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ακόμη μια φορά, ότι η νησιωτική μας περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες τις οποίες πρέπει να αναδείξουμε και μέσα από τον αθλητισμό. Να προσδώσουμε δηλαδή αυτήν την υπεραξία που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος, αναδεικνύοντας τα νησιά μας ως έναν από τους πιο ελκυστικούς αθλητικούς προορισμούς, προσφέροντας στον τουρισμό μια ακόμη εναλλακτική επιλογή. Με λίγα λόγια, να επενδύσουμε ουσιαστικά στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Ο αθλητισμός πρεσβεύει αξίες και αυτές πρέπει όλοι να υϊοθετούμε. Να τις υπηρετούμε με ζήλο και εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, να κάνουμε το αυτονόητο πολιτική και την πολιτική πράξη. Δηλάδη να δημιουργούμε συνεχώς τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, για την υλοποίηση τέτοιων στοχευμένων δράσεων.
Θέρμα συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Πανάγο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης για την υποδειγματική διοργάνωση. Μόνο συναισθήματα υπερηφάνιας μπορούμε να αισθανθόμαστε, όταν οι συμπολίτες μας πετυχαίνουν υψηλούς στόχους. Η εθελοντική διοργάνωση εκδήλωσεων διεθνούς εμβέλειας δεν είναι μόνο μια κορυφαία προσφορά στα νησιά μας αλλά κυρίως είναι κατάθεση ψυχής, που καταδεικνύει ότι η κοινωνία δεν μένει απαθής και αγωνιά για το αύριο. Οι εκδηλώσεις αυτού του βεληνεκούς πρέπει να είναι για εμάς συνειδητή στρατηγική επιλογή, διότι οι εξελίξεις τρέχουν και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.
Αντώνης Γιαννικουρής_Αντιπρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL