Παρασκευή, 24/05/2019

Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στο χώρο της ποδηλασίας είναι και ο Κώστας Αγαπίου

HISTORICA k 3

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΑΠΙΟΥ

Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στο χώρο της ποδηλασίας είναι και ο Κώστας Αγαπίου.

Ο 86χρονος πλέον παράγοντας, διετέλεσε για αρκετά χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Ερμή Αθηνών. Ο Κώστας Αγαπίου μίλησε για την Historica και μας είπε όμορφες ιστορίες από τη Ρόδο του 1960, του 1970 και του 1980.
1)Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία;
«Ασχολήθηκα με την ποδηλασία για 52 ολόκληρα χρόνια, μια ζωή δηλαδή. Έχω κάνει από... φαντάρος μέχρι και στρατηγός. Ήμουν και οκτώ χρόνια μέλος της επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων σε δύο διαφορετικές θητείες. Το αγάπησα το άθλημα, τα ερωτεύτηκα. Δούλεψα όσο μπορούσα κάτω από δύσκολες συνθήκες».
2) Ποια είναι η ωραιότερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;
«Το ποδήλατο, το αγάπησα πολύ. Από τον Ερμή Αθηνών που ίδρυσα μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ενασχόλησης μου, πέρασα υπέροχες στιγμές. Όλα τα αναμνηστικά μου τα έχω αφήσει στον Ερμή, ο οποίος πλέον έχει μετακομίσει στο Μαρκόπουλο».
3) Τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας από τη Ρόδο;
«Στο νησί ήρθα περισσότερες από 15 φορές. Η Ρόδος είναι μία άλλη, ξεχωριστή ιστορία στην ποδηλασία. Όλους τους αθλητές τους λάτρευα στο νησί. Ο Μιχάλης Κούντρας ήταν το κάτι άλλο. Ο αδερφός μου, ο Παντελής είχε πολλές νίκες στο νησί. Από τη Ρόδο βγήκαν πάρα πολλά ταλέντα. Θα σας πω μία ιστορία.... Τότε υπήρχε φτώχια γενικότερα... Υπήρχε ένας φύλακας στο ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου, ο Βασίλης, ο οποίος μας έδινε στρώματα και κοιμόμασταν στις κερκίδες, τόσο πολύ μας άρεσε το άθλημα. Όλη μέρα με αυτό ασχολούμασταν. Με την ποδηλασία ήμουν ερωτευμένος και τώρα λυπάμαι για την κατάντια της. Την άφησα στα ύψη και έχει φτάσει στον πάτο. Ας ελπίσουμε να φτιάξει η κατάσταση».
4) Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;
«Δυστυχώς λόγω ενός προσωπικού προβλήματος δεν θα μπορέσω να έρθω στο νησί αλλά η σκέψη μου θα είναι εκεί. Σας μιλάω ειλικρινά, νοσταλγώ εκείνες τις εποχές, τον αθλητισμό, τις διακρίσεις, τις ωραίες μας στιγμές. Και στη Ρόδο πάντα ήταν όμορφα».
5) Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;
«Αυτό έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Βογιατζής και μου είπε για την Historica, συγκινήθηκα και έκλαψα. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια τους και οι ευχές μου, τους συνοδεύουν σε κάθε τους βήμα».

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL