Παρασκευή, 24/05/2019

Για τον Μιχάλη Κούντρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις

ΚΟΥΝΤΡΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΡΑΣ

Για τον Μιχάλη Κούντρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις... Ο Ροδίτης ποδηλάτης (πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία), συμμετείχε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, κατέκτησε 40 πανελλήνιους τίτλους και θα συμμετέχει στην Historica, που θα γίνει στη Ρόδο από 12 έως 14 Οκτωβρίου. Ο ίδιος ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας από το 1972 έως το 1987, γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο χώρο της ποδηλασίας, κάνοντας υπερήφανη τη Ρόδο.
1)Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία
«Με τους συναθλητές και τους αντιπάλους ήμασταν... αδέλφια. Τρώγαμε μαζί, περνούσαμε πολλές ώρες, συζητώντας για τους αγώνες μας. Μόνο στο γήπεδο είχαμε... διαφορές. Υπήρχαν αρκετοί καλοί παράγοντες αλλά και κάποιοι που μας είχαν ξεχάσει. Πολλοί έχουν φύγει και τους θυμόμαστε. Αποκτήσαμε φίλους, κάναμε γνωριμίες, ωραίες στιγμές που δεν σβήνουν».
2)νΠοια είναι η ωραιότερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;
«Μα... φυσικά η παρουσία μου στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976. Ήμουν ο πρώτος ποδηλάτης μεταπολεμικά που άνοιξε την πόρτα. Μπορεί να μην κάναμε κάτι σπουδαίο εκεί, αλλά η παρουσία και μόνο ήταν σημαντική. Το όνειρο του κάθε αθλητή είναι να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης κατέκτησα 40 πανελλήνια πρωταθλήματα, βγήκα πρώτος στο γύρο της Ρουμανίας, 2ος στην Αίγυπτο και είχα πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη».
3)Τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας από τους αγώνες στη Ρόδο;
«Οι Ρόδιοι φίλαθλοι ανέκαθεν αγαπούσαν το ποδήλατο. Το στάδιο γέμιζε. Μου έδιναν αγάπη και τους ανταπέδιδα. Όταν αγωνίζεται στο νησί σου, πάντα έχεις ένα λόγο παραπάνω να πας καλά. Ήταν μοναδικές οι στιγμές και μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη».
4)Ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;
«Έχω χρόνια να δω αρκετούς συναθλητές και αντιπάλους. Τον Λουλούκο, τον Βάσκο, τον Γκιτάκο, τον Βασιλάκη, τον Κλάδη. Θα χαρώ να τους δω ξανά».
5)Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;
«Μόνο καλό είναι αυτό για την ποδηλασία. Πάντα όταν σου δίνεται ευκαιρία να συναντηθείς με ανθρώπους που προσπάθησες και μόχθησες πολύ, είναι όμορφο το συναίσθημα».

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL