Παρασκευή, 24/05/2019

Historica: Μία πρωτότυπη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ποδηλάτες από τα παλιά

Rhodes Bicycle Racing 3a

Μία πρωτότυπη διοργάνωση που θα πλημμυρίσει την Ρόδο με ποδήλατα και δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ρόδου «Ιβίσκος» και τον Δήμο Ρόδου, από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Historica με ποδήλατα στην Ρόδο. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου «Ιβίσκος» είναι πρώην ποδηλάτες, Έλληνες πρωταθλητές οι οποίοι έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες στο βιβλίο του Ροδιακού αθλητισμού. Ο σκοπός και η ιδέα αυτής της διοργάνωσης είναι να συγκεντρωθούν οι παλαίμαχοι και οι νέοι ποδηλάτες από όλη την Ευρώπη στην Ρόδο και να λάβουν μέρος σε αυτή την αθλητική γιορτή η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο αθλητικό κομμάτι αλλά επεκτείνεται και σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο Όμιλος «Ιβίσκος» με αυτή την διοργάνωση, στοχεύει να δώσει το κίνητρο στους νέους και νέες του τόπου για να δουν ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνον η άσκηση η σώματος αλλά ενώνει τους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονται, φέρνει κοντά τους πολιτισμούς και δημιουργεί σχέσεις και φιλίες.

Rhodes Bicycle Racing 3

Στην συνάντηση Historica με ποδήλατα στην Ρόδο, θα συμμετάσχουν ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό που θα έρθουν στην Ρόδο γι αυτό τον λόγο ενώ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό στο Νεστορίδειο Μέλαθρον.

Η Historica είναι μία αθλητική συνάντηση με ποδηλάτες από όλο τον κόσμο που σκοπό έχει ν' αναπολήσουν οι συμμετέχοντες το σχετικά κοντινό παρελθόν της ποδηλασίας. Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στα διαδραστικά δρώμενα με παλιά ποδήλατα και με αθλητικές περιβολές περασμένων εποχών. Θα διασχίσουν ιστορικές διαδρομές και παραδοσιακούς οικισμούς, θα γευθούν και θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες θα είναι με σημείο εκκίνησης μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα κατευθυνθούν προς τον σταθμό ταξί στην Κολώνα και από την πύλη της Παναγιάς του Μπούργκου θα περάσουν από το μικρό σιντριβάνι μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη, επί της οδού Σωκράτους, θα βγουν στα Πλατανάκια και θα πάρουν τον δρόμο από το Ορφανοτροφείο προς την οδό Βορείου Ηπείρου, το Μοντεσμίθ, το Νοσοκομείο και θα συνεχίσουν στους Τρεις, την Παστίδα, τα Μαριτσά, τον Άνω Καλαμώνα, το Παραδείσι, την Κρεμαστή, την Ιαλυσό, τα Κρητικά, την Ψαροπούλα, την οδό Γ. Παπανικολάου και θα τερματίσουν στο ξενοδοχείο των 'Ροδων'.

Σημειώνεται πως ανάλογες δράσεις στην Ιταλία, στην Αγγλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ. συγκεντρώνουν χιλιάδες ποδηλάτες που με τις οικογένειές τους επισκέπτονται αυτούς του προορισμούς για να πάρουν μέρος σε αυτές τις Vintage αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, τις ομορφιές, την γαστρονομία και την κουλτούρα της Ρόδου. Επιπλέον, αυτή η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στο νησί να συνδυάσει τον αθλητισμό με τον τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού επιπέδου.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL