Κυριακή, 26/05/2019

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο παραπονούνται για το σταμάτημα χορήγησης γάλακτος!

DHMARXEIO 3a

Η στάση της δημοτικής αρχής να σταματήσει την χορήγηση του γάλακτος στο εργατοτεχνικό προσωπικού του δήμου Ρόδου, είναι απαράδεκτη και παράνομη.

Τιμωρεί αρκετές κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίοι είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε ασθένειες και εργατικά ατυχήματα.

Η δημοτική αρχή Ρόδου ρίχνει «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης για την πλήρη κατάργηση των ΒΑΕ και του επιδόματος, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι πιο φθηνοί, πιο αναλώσιμοι και χωρίς δικαιώματα!!!

Με το πρόσχημα ότι τελείωσε η σύμβαση, εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν την παροχή της χορήγηση του γάλακτος μέχρι έως ότου υπογραφθεί νέα σύμβαση. Είναι ολοφάνερο ότι είτε με διαγωνισμό είτε με απευθείας ανάθεση, η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά βρήκε ευκαιρία να εξοικονομήσει χρήματα εις βάρος της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Παρόλο που εμείς ως εργαζόμενοι συνεχίζουμε τα καθήκοντά μας ακόμη και σ' αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας η δημοτική αρχή Ρόδου εφαρμόζει με την σιωπή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Συλλόγου μας, την αντεργατική της πολιτική. Αναρωτιόμαστε:

· γιατί δεν προχώρησε σε μακροπρόθεσμη σύμβαση για την χορήγηση του γάλακτος;;

· γιατί περίμενε να τελειώσει η παρούσα σύμβαση, χωρίς να έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για την επόμενη;;;

· γιατί δεν έγινε ανανέωση της σύμβασης προτού αυτή λήξει, όπως έκανε στην περίπτωση του εργολάβου της καθαριότητας;;;

Δεν είναι τυχαία η στάση της! Ταυτίζεται με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Είναι συνέχεια των μεγάλων ελλείψεων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας μας, γιατί θεωρούν (εργοδότες και κυβέρνηση) κόστος την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

Απαιτούμε να χορηγηθεί άμεσα το γάλα στους δικαιούχους εργαζομένους χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα και να καταβληθούν επίσης οι χρωστούμενες στους δικαιούχους δόσεις για τα ΜΑΠ παλαιοτέρων ετών! Οι εργαζόμενοι δεν εξαπατώνται. Να σταματήσει η δημοτική αρχή να κρύβεται πίσω από φθηνές δικαιολογίες! Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ρόδου για την αντεργατική της στάση, τη θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις και για την έκθεση κινδύνου στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Ρόδος, 01-10-2018

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL