Τετάρτη, 17/07/2019

"Τσουνάμι" γίνονται οι διαμαρτυρίες των μαθητών των ΕΠΑΛ Ρόδου

1o EPAL RODOU

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε τελειόφοιτοι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου. Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία την Β΄ τάξη του σχολείου μας, καθώς επίσης και την ηλεκτρονική εγγραφή μας στην Γ΄ τάξη.

Επιλέξαμε τις ειδικότητες:

α) Μηχανολογικών Κατασκευών του Τομέα Μηχανολογίας

β) Γραφικών Τεχνών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών,

τόσο για την επαγγελματική μας αποκατάσταση, όσο και για την συμμετοχή μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, στις αντίστοιχες σχολές του Τομέα μας.

Σας ενημερώνουμε ότι τα τμήματα των ανωτέρω ειδικοτήτων, στα οποία θα φοιτούσαμε και δεν εγκρίθηκαν, με ευθύνη του Υπουργείου, είτε δεν υπάρχουν σε κοντινό ΕΠΑΛ, είτε είναι μοναδικά στην Δωδεκάνησο.

Με το πρώτο κουδούνι του σχολείου νοιώθουμε αβεβαιότητα και αγωνία σχετικά με την μη φοίτηση στις ειδικότητες, για τις οποίες προετοιμαστήκαμε από το οικογενειακό μας περιβάλλον, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό.

Σας αναφέρουμε περίπτωση συμμαθητή μας, ο οποίος μετακόμισε την προηγούμενη χρονιά από την Πάτμο στη Ρόδο, για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ειδικότητα που επιθυμούσε και υποχρεώθηκε φέτος να μετακομίσει στην Αθήνα λόγω της κατάργησης των ανωτέρων τμημάτων.

Θεωρούμε, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ευαισθησία πάνω στα μαθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα σχολεία μας. Ευελπιστούμε να δείξετε την ίδια κατανόηση στις ανάγκες, τόσο τις δικές μας, όσο και των οικογενειών μας, ώστε να ικανοποιήσετε το αίτημά μας.

Ως τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου ζητάμε από Εσάς και τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, να εγκρίνετε τα ολιγομελή τμήματα των ειδικοτήτων του σχολείου μας:

α) Μηχανολογικών Κατασκευών του Τομέα Μηχανολογίας

β) Γραφικών Τεχνών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών,

για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας, να αποκτήσουμε Απολυτήριο και Πτυχίο, να εργαστούμε στα αντικείμενα τις ειδικότητάς μας και να συμμετέχουμε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αναμένουμε, εμείς και οι οικογένειές μας, τις ενέργειές σας.

Ρόδος, 13-09-2018

Με ειλικρίνεια

Εκπρόσωποι της

Επιτροπής Μαθητών

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL