Τετάρτη, 20/03/2019

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ: Το ζήτημα της ακαταλληλότητας του αεροδρομίου της Καλύμνου!

KALYMNOS AIRPORT

Το ζήτημα της ακαταλληλότητας του αεροδρομίου της Καλύμνου σε συνάρτηση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, στο νησί τον περασμένο Ιανουάριο, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Eρώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το νησί έχει μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες προκειμένου να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι η ύπαρξη ενός σύγχρονου αεροδρομίου.

Τονίζει το σημείο στο οποίο έχει κατασκευαστεί το υπάρχον αεροδρόμιο είναι προβληματικό, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν μεγάλα αεροσκάφη, ενώ δεν υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να εντάξουν την Κάλυμνο στους προορισμούς τους οι εταιρείες χαμηλού κόστους, ενώ είναι αδύνατη η πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ με μεγάλα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα ο τουρισμός της Καλύμνου να είναι πλήρως εξαρτημένος από το αεροδρόμιο της Κω.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο στις 6 Ιανουαρίου 2018, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να στείλει κλιμάκιο της ΥΠΑ για να εξετάσει τη δυνατότητα επέκτασης ή μεταφοράς του αεροδρομίου σε άλλο σημείο.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι: «αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου απευθύνει δύο ερωτήματα προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών:

Επισκέφθηκε την Κάλυμνο κλιμάκιο της ΥΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, για να διερευνήσει τη δυνατότητα επέκτασης ή μεταφοράς του αεροδρομίου; Πότε έγινε αυτό και ποια ήταν η εισήγηση του κλιμακίου;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σε ό, τι αφορά στη μεταφορά του αεροδρομίου της Καλύμνου προκειμένου να είναι σε θέση να δεχθεί μεγάλα αεροσκάφη;

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL