Πέμπτη, 21/02/2019

Το ζήτημα της υποβάθμισης της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ στη Ρόδο επισημαίνει ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας

OAED SXOLH 3

Το ζήτημα της υποβάθμισης της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ στη Ρόδο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής χαρακτηρίζει υποβάθμιση το γεγονός ότι, ενώ την προηγούμενη χρονιά εγκρίθηκαν οκτώ (8) ειδικότητες, φέτος εγκρίθηκαν μόνο τέσσερις (4).

KONSOLAS MANOS NEA DHMOKRATIA 2Επισημαίνει ότι στη μονομερή και αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου δεν ελήφθησαν υπόψιν οι ανάγκες που υπάρχουν, η ζήτηση για συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και η σύνδεσή τους με το σύστημα μαθητείας, όπου οι μαθητές κάνουν πρακτική άσκηση στην ειδικότητά τους σε επιχειρήσεις, παράλληλα με τις σπουδές, που περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστήρια.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για δύο ακόμα ειδικότητες και συγκεκριμένα για την ειδικότητες Εγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Έργων και Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών και ζητά να υπάρξει διορθωτική απόφαση, από την πλευρά της Πολιτείας, και να εγκριθούν οι δύο αυτές ειδικότητες που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση και ενδιαφέρον.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL