Τρίτη, 26/03/2019

Ετοιμαστείτε για τα "μεγάλα" πανηγύρια του νησιού μας! ** Συνηθίζουν οι Κρεμαστενοί να οργανώνουν εκδρομή στα Σιάννα!

SIANNA AGIOS PANTELEHMONAS d

Μπορεί οι Ροδίτες να έχουν τις δουλειές τους, μπορεί να κουράζονται, αλλά μια βόλτα στα κοντινά τους χωριά που πανηγυρίζουν θα την κάνουν! Φυσικά, παλαιότερα, ο κόσμος συνήθιζε να "ξενυχτά" και να διασκεδάζει μέχρι την ανατολή του ήλιου! Τώρα, θα πάνε, θα φάνε ένα σουβλάκι, θα ψωνίζουν κανένα παιχνίδι, και 11-12 τη νύχτα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Χαρακτηριστικό, πάντως, στο χώρο των πανηγυριών, είναι ότι, εδώ και πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της Κρεμαστής συνηθίζουν να πραγματοποιούν εκδρομή στα Σιάννα, και να παρακολουθούν τις διάφορες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο πανέμορφο αυτό χωριό, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα!

Agia Marina21Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, στα "παλιά" τα χρόνια, όταν ο κόσμος δεν διέθετε αυτοκίνητα και τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούσαν σε ικανοποιητικό βαθμό τους επιβάτες τέτοιων μακρινών αποστάσεων, οι Κρεμαστενοί πήγαιναν στα Σιάννα ακόμη και στις καρότσες μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων! Όμορφες, "ρομαντικές" εποχές που φυσικά πέρασαν ανεπιστρεπτί. 

Βέβαια, τώρα, πραγματοποιούνται οργανωμένες εκδρομές, τις οποίες συνηθίζει ν΄ αναλαμβάνει ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κρεμαστής «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΗΜΟΝΗΤΡΙΑ».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, οι Ροδίτες ετοιμάζονται για τα μεγάλα πανηγύρια του νησιού μας, όπου ο κόσμος, -- όπως προαναφέραμε, -- συνηθίζει και τα γιορτάζει πατροπαράδοτα, (η παραμονή, λένε, είναι για τους επισκέπτες, και ανήμερα για τους ντόπιους κατοίκους)!

Μέχρι το τέλος, λοιπόν, του μήνα έχουμε την εξής εικόνα όσον αφορά τα πανηγύρια, (δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρχουν κι άλλα για τα οποία αν μας ενημερώσουν θα τα "προσθέσουμε"):

Αρχάγγελος 17 Ιουλίου,

Παραδείσι, 17 Ιουλίου

Απολακκιά, 17 Ιουλίου

Κοσκινού, 17 Ιουλίου

Σάλακος, 20 Ιουλίου

Ρόδος, 27 Ιουλίου,

Σιάννα, 27 Ιουλίου

Κατταβιά 25, 26, 27 Ιουλίου

Άγιος Σουλάς, 30 Ιουλίου

PANHGYRI 04590ΟΣΟΝ αφορά τον Αύγουστο, εκεί πλέον γίνεται το "έλα να δεις"! Σχεδόν σ΄ όλα τα χωριά μας υπάρχουν πανηγύρια, (Σωτήρος, Παναγίας, κλπ), με πιο εντυπωσιακό το πολυήμερο πανηγύρι της Παναγίας της Καθολικής στην Κρεμαστή. Και βέβαια, η λειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας που προκαλεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στους ξένους τουρίστες, όσο και στους Ροδίτες.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL