Τρίτη, 26/03/2019

"Βιολογική βόμβα" βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου -- Μια επιστολή που προβληματίζει

NERA STON HLIO 1

Κάποια πράγματα ίσως να μην τα γνωρίζουμε! Αλλά κι αν τα γνωρίζουμε δεν τα εφαρμόζουμε! Ακόμη κι αν πρόκειται για την ίδια την υγεία μας!

Κι έρχεται ο αγαπητός φίλος Νίκολας Νάνεφ να μας το υπενθυμίσει! Κατ΄ αρχήν, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, πολλές φορές όταν η ζέστη είναι αφόρητη μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, και ανακαλύπτουμε ότι ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό το είχαμε ξεχάσει. Διψασμένοι όπως είμαστε, ανοίγουμε αμέσως να το πιούμε. Πολύ μεγάλο λάθος...

Κι  αυτό γιατί, κάθε πλαστικό μπουκάλι με νερό που έχει αφεθεί για ώρες στον ήλιο, μετατρέπεται σε τοξική βόμβα όπως τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η έκθεση στον ήλιο απελευθερώνει βλαβερές χημικές ουσίες στις πλαστικές φιάλες των εμφιαλωμένων νερών.

Πώς ακριβώς έγινε η έρευνα;

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού κατασκευάζονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για πολλές συσκευασίες τροφίμων και ποτών, καθώς είναι ελαφρύ και ανθεκτικό.

Όταν όμως θερμαίνεται, το υλικό αυτό απελευθερώνει το χημικό ΒΡΑ, που σύμφωνα με τους επιστήμονες εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, όταν ο οργανισμός εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 16 διαφορετικές μάρκες εμφιαλωμένου νερού και είδαν πως όταν άφησαν τα μπουκάλια για 4 εβδομάδες σε ζέστη 70°C, άλλαξαν τα επίπεδα της δισφαινόλης Α (ή αλλιώς BPA) στα πλαστικά μπουκάλια νερού.

NERA STON HLIO 11

Η θερμοκρασία αυτή μπορεί να θεωρείται...παρατραβηγμένη, όμως οι επιστήμονες αναφέρουν, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσα στο αυτοκίνητο σε μια πολύ ζεστή η μέρα, μπορεί να αναπτυχθούν θερμοκρασίες 55°C έως και 77°C!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να πιείτε νερό από ένα πλαστικό μπουκάλι που έχει αφεθεί για ώρες στον ήλιο είτε στην παραλία είτε μέσα στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να το σκεφθείτε διπλά και να προτιμήσετε να αγοράσετε ένα νέο μπουκάλι που μόλις θα έχει βγει από το ψυγείο...

nero treksimo

Να, λοιπόν, τι αναφέρει ο Νίκολας Νάνεφ, μ΄ αυτά τα απίστευτα που κατέγραψε ο ίδιος με την φωτογραφική του μηχανή

Βιολογική βόμβα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου με τα εμφιαλωμένα νερά σε πλαστικά μπουκάλια. Μετά από την έκθεση των πλαστικών μπουκαλιών στον ήλιο, το νερό γίνεται καρκινογόνο. Υπάρχει κράτος, αναρωτιέμαι. Πού είναι η αντικαρκινική συλλογή; Πού είστε όλοι αυτοι που πουλάτε τα μπλουζάκια και ό,τι κολοκύθια υπάρχουνε! Έλεος, φωνάζω, αλλά ποιος να με ακούσει;

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL