Πέμπτη, 21/02/2019

Οι Κρεμαστενοί κέρδισαν "την πρώτη μάχη" της πολεοδομικής μελέτης -- Απίστευτα πράγματα, σε βάρος του προέδρου της Κοινότητας, έγιναν γνωστά

KREMASTH SXEDIO

Οι Κρεμαστενοί, ύστερα από τις σχετικές πιέσεις που άσκησαν, αλλά και από το γεγονός ότι, οι περισσότεροι κάτοικοι δεν γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί με το πολεοδομικό σχέδιο του χωριού τους, "ανάγκασαν" τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολεοδομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Γιώργο Κακούλη να υπογράψει παράταση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, έως 31-7-2018 προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για το τι πρόκειται να συμβεί με τις περιουσίες τους όταν θ΄ αρχίσουν να εφαρμόζονται οι εργασίες.

Σύμφωνα  μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά, την πρώτη φορά, οι ενστάσεις άγγιζαν περίπου τις 350 και εξετάστηκαν οι πιο σοβαρές (περίπου 70). Απ΄ αυτές τις έχουν τροποποιήσει και τις έστειλαν για να τις δουν οι ενδιαφερόμενοι και να περάσουν στην 3η φάση.

KREMASTH SXEDIO

ΩΣΤΟΣΟ, εκείνο που έγινε γνωστό, και με αφορμή τα σχόλια που κυκλοφορούν ότι, "ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης δείχνει αδιαφορία για το τι συμβαίνει στο χωριό του", τα topika-nea.gr "έψαξαν" την υπόθεση κι εκείνο που πληροφορήθηκαν είναι το γεγονός ότι, δυστυχώς, ο Δήμος "παρέκαμψε" παντελώς το Τοπικό Συμβούλιο, (ακόμη, ούτε γνωμοδότηση δεν του έδωσε το δικαίωμα να υποβάλει), επειδή ήταν αρνητικό όσον αφορά το ότι σ΄ αρκετά από τα σημεία που αναφέρονται στο πολεοδομικό σχέδιο, θ΄ αποτελούσε τροχοπέδη στο να προχωρήσει γρήγορα η "ιστορία"!

Πιο απλά, με τον τρόπο τους και τη συμπεριφορά τους, κάποιοι ίσως να επιδιώκουν να "ισοπεδώσουν" την Κρεμαστή, και να την "εξαφανίσουν" προκειμένου να επωφεληθούν κάποιες άλλες περιοχές του νησιού μας!

Όλα αυτά, λοιπόν, ο περισσότερος κόσμος δεν τα γνωρίζει! Και ίσως θα ήταν φρονιμότερο πρώτα να γνωμοδοτήσουν οι Κρεμαστενοί και ύστερα όλοι οι άλλοι!

Να δούμε, όμως, τι αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Γιώργου Κακούλη, που βασικό στόχο έχει να ενημερωθεί ο κόσμος, γιατί ίσως να μην έχει άλλη ευκαιρία στο μέλλον:

          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κακούλης, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που παραχωρήθηκαν με την υπ' αριθμό 812/14-3-17 απόφαση Δημάρχου,

ανακοινώνει

ότι, αναρτήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου, οδός Διαγοριδών αριθμός 1, το α' στάδιο της Γ' Φάσης της Πολεοδομικής Μελέτης του οικισμού Κρεμαστής, του Δήμου Ρόδου, Ν. Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αφορά στην υπ' αριθμό 707/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου, αναφορικά με την «Έγκριση της υπ' αριθμό 141/7-9-2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» που αφορά σε εξέταση των ενστάσεων για την Β' Φάση της Πολεοδομικής Μελέτης οικισμού Κρεμαστής».

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν γνώση της αναφερόμενης πολεοδομικής μελέτης. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων παρατείνεται έως 31-7-2018. Η υποβολή ενστάσεων επιτρέπεται μόνο στις περιοχές τροποποίησης της Β' φάσης πολεοδομικής μελέτης.

Οι ενστάσεις μπορούν να κατατίθενται στο γραφείο πρωτοκόλλου, της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Ρόδου ή της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής, με απαραίτητη προσκόμιση των ιδιοκτησιακών στοιχείων.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Πολεοδομίας και Κοινοχρήστων Χώρων

Γεώργιος Κακούλης

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL