Παρασκευή, 22/03/2019

Τα συνεχή περιστατικά στα χωριά μας επιβάλλουν την ταχύτερη δυνατή στελέχωση του ΕΚΑΒ -- Μεγάλη επιτυχία για τους εργαζόμενους του νησιού μας: Εξελέγησαν δύο εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία

EKAB ASQENOFORO w

Τα συνεχή περιστατικά που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στα χωριά του νησιού μας, επιβάλλουν γι΄ άλλη μια φορά την άμεση αντιμετώπιση της στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Βέβαια, είναι γνωστό ότι έχει προκηρυχθεί ήδη διαγωνισμός για την πρόσληψη κάποιων ατόμων και είναι θέμα... μηνών να ξεκινήσουν να εργάζονται. Καλό, λοιπόν, θα είναι η πρόσληψη να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, λόγω της έλλειψης προσωπικού. 

Να θυμίσουμε, πάντως, ότι, το ζήτημα της υποστελέχωσης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο ανέδειξε πριν λίγο καιρό ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα η δύναμη του ΕΚΑΒ Ρόδου σε προσωπικό είναι:

– 50 άτομα, εκ των οποίων 7 άτομα στο τηλεφωνικό κέντρο,

– 4 άτομα στο τμήμα αεροδιακομιδών και

– 5 άτομα σε μακροχρόνιες άδειες (εκ των οποίων ο ένας αποχωρεί σε σύνταξη).

Έτσι, μένουν 34 διασώστες για να καλύψουν 3 ασθενοφόρα (2 για Ρόδο, 1 Νότιας Ρόδου και σε κάποιες βάρδιες 1 στην Σορωνή).

Και να σκεφθεί κανείς ότι, για να καλυφθεί ένα ασθενοφόρο χρειάζονται 10 με 11 διασώστες, όποτε χρειάζονται, τουλάχιστον, άλλα 16 μόνιμα άτομα, ώστε να καλυφθούν 5 ασθενοφόρα (3 στη Ρόδο, 1 στη Νότια Ρόδο, 1 στον Τομέα Έμπωνα).

Η δύναμη του ΕΚΑΒ Ρόδου σε οχήματα είναι 7 ασθενοφόρα (2 στην Ρόδο, 1 Αρχάγγελο, 1 Σορωνή, 1 αεροδιακομιδών), όποτε μένουν μόνο 2 εφεδρικά, ενώ χρειάζονται άλλα 2 και ένα μικρού όγκου για την παλιά πόλη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, χθες 4 Ιουλίου, διεξήχθησαν οι εκλογές της ΠΟΠΕΚΑΒ και για πρώτηφοράεκλέχθηκαναντιπρόσωποι στο διοικητικόσυμβούλιο της ομοσπονδίαςαπό το Σωματείο του ΕΚΑΒ Ρόδου. Πρόκειται για τον Βασίλειο Λαππάκη (που θα είναι σύμβουλος την μισή θητεία), και τον Κούτρο Παναγιώτη (που θα είναι σύμβουλος την άλλη μισή).

Αναμφισβήτητα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ της Ρόδου, αφού είναι ένα μικρό σωματείο,  το οποίο θα εκπροσωπεί αντιπροσώπους μεγάλων σωματείων της χώρας μας.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL