Παρασκευή, 24/05/2019

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου: Να ανανεωθεί άμεσα η διάρκεια λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

ETAIPROFYKA AGIASMOS 1a

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, στις 01/06/2018. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Νικόλαος Ρεσβάνηςενημέρωσετο Προεδρείο του Ε.Κ.Ρ σχετικά με την ανάγκη για άμεση ανανέωση της διάρκειας του ισχύοντος καταστατικού της δομής (ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ), το οποίο λήγει στο τέλος του 2018 και το οποίο τηρήθηκε για 20 συναπτά έτη. Ζητήθηκε η παρέμβαση του Ε.Κ.Ρ, ώστε να παραταθεί η λειτουργία της δομής για τα επόμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος του Σωματείου προσκόμισε σχέδιο νομοθετικής πρότασης, το οποίο επεξεργάστηκε το Δ.Σ του Σωματείου και διένειμε ενημερωτικό δελτίο των δράσεων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, επιβεβαίωσε την πάγια θέση του Ε.Κ.Ρ, όσο αφορά το πολύτιμο έργο αυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας, ως πρόσθετος μηχανισμός για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών στην περιοχή, δεσμεύθηκε εκπροσωπώντας το Προεδρείο του Ε.Κ.Ρ ότι θα προχωρήσει άμεσα σε σύνταξη επιστολής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη με κοινοποίηση στους Βουλευτές Δωδεκανήσου για το παραπάνω ζήτημα.
Ακολουθεί η επιστολή του Ε.Κ.Ρ προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ρόδος 04/06/2018
ΠΡΟΣ
-ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
κ. Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ (Υφυπουργό Αιγαίου)
κ. ΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
κ. KAMATEΡΟ ΗΛΙΑ
κ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΑΝΟ
κ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Κύριε Υπουργέ,
Στην Περιοχή μας λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια η Εταιρία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών & Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ), η οποία συστήθηκε από τους φορείς της Τ.Α Δωδεκανήσου μετά τις μεγάλες πυρκαγιές, που έγιναν το 1992, με σκοπό να συνδράμει και να στηρίξει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όλα αυτά τα χρόνια αναγνωρίστηκε απ' όλους τους κρατικούς φορείς αλλά και από την κοινωνία της Δωδ/σου η ανάγκη λειτουργίας της και η προσφορά της. Αναγνωρίστηκε επίσης η προσφορά των εργαζομένων σ' αυτήν, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος (δασοπυρόσβεση) όσο και στη συμβολή της στην αποκατάστασή του, στις περιπτώσεις που αυτό έχει πληγεί (φωτιές, πλημμύρες, πολιτική προστασία κλπ). Ακόμα αναγνωρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρία διακρίνονται από επαγγελματισμό και διάθεση να προσφέρουν σ' αυτό που λέγεται προστασία, τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και των κατοίκων της περιοχής, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Λόγω της μεγάλης ξηρασίας, που παρατηρείται τους θερινούς μήνες στα νησιά μας, γεγονός το οποίο αυξάνει την επικινδυνότητα πυρκαγιάς και την ανάγκη ανεφοδιασμού με νερότων δεξαμενών των χωριών της Ρόδου, 60 εργαζόμενοι στην εταιρία προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια τα μέγιστα για την πυροπροστασία, υδροδότηση και προστασία του νησιού.Η εταιρία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, όχι μόνο γιατί πρέπει να εργαστούν, όσοι απασχολούνται σ' αυτήν (60 οικογένειες), αλλά και γιατί πρέπει να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον από τις πυρκαγιές.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι, ενώ απασχολούνται εποχικά μόνο τους θερινούς μήνες, είναι μάχιμοι και τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία, προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους στην πρόληψη και καταστολή φυσικών καταστροφών, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις που γίνονται σε ολόκληρο το νησί (καθαρισμοί, κλαδέματα κλπ).
Κατόπιν τούτων, και ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρακαλούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανανεωθεί η διάρκεια του ισχύοντος καταστατικού της δομής αυτής, το οποίο λήγει στο τέλος του 2018 και το οποίο τηρήθηκε για 20 συναπτά έτη και να παραταθεί η λειτουργία της για τα επόμενα 15 έως 20 χρόνια.
Σας παρακαλούμε να στηρίξετε το παραπάνω αίτημα των εργαζομένων, προκειμένου να κατοχυρωθεί νομοθετικά η λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. Επίσης θα επιθυμούσαμε συνάντηση μαζί σας,για να σας αναπτύξουμε το ζήτημα από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για να αποκτήσει η λειτουργία της εταιρίας μονιμότερα χαρακτηριστικά και να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας του νησιού μας, τόσο για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος όσο και των κατοίκων του από φυσικές ή άλλες καταστροφές.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σας αποστέλλουμε συνημμένα :

α) σχέδιο νομοθετικής πρότασης, το οποίο έχει επεξεργαστεί το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ,
β) το ενημερωτικό δελτίο των δράσεων της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Χατζησάββας Νίκος Τριπολίτης

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL