Τρίτη, 26/03/2019

Πολλά σχολεία του νησιού μας επισκέπτονται το άλσος του Αγίου Σουλά -- Ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν ν΄ αγαπούν το περιβάλλον

AGIOS SOULAS 0001

Αν από την πολύ μικρή ηλικία τους, καταφέρουμε και μάθουμε στα παιδιά ν΄ αγαπάνε το περιβάλλον και να το κρατάνε όσο γίνεται πιο καθαρό, είναι βέβαιο πως τ΄ αποτελέσματα θα είναι "ορατά" μόλις αυτά μεγαλώσουν!

Και φυσικά, μια πολύ καλή ευκαιρία, για να το πετύχουμε, αποτελούν οι καθιερωμένες εκδρομές των παιδιών, οι οποίες μπορούν ν΄ αποτελέσουν ταυτόχρονα κι ένα "ιδανικό" μάθημα "καθαριότητας του περιβάλλοντος".

AGIOS SOULAS 2

Δηλαδή, πιο απλά, θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά από τους δασκάλους τους, φεύγοντας από το σημείο της εκδρομής τους να το καθαρίζουν από τα κάθε λογής σκουπίδια που τα ίδια δημιούργησαν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο τέλος της σχολικής χρονιάς παρατηρεί κανείς εκατοντάδες παιδιά να επισκέπτονται το μοναδικό σε ομορφιά αλσύλλιο του Αγίου Σουλά. Τι γίνεται, όμως, όταν τα πούλμαν με τους μαθητές αποχωρούν από την συγκεκριμένη περιοχή;

Δυστυχώς, εκείνο που παρατηρείται είναι ότι, αφήνουν διάφορα σκουπίδια, (κουτάκια αναψυκτικών, χαρτιά περιτυλίγματος διαφόρων προϊόντων, κ.λ.π.)! 

Κι όμως, θα μπορούσε, με την προτροπή των δασκάλων τους, φυσικά, τα παιδιά να κάνουν ακόμη μία "βόλτα", να τα μαζέψουν και να τα πετάξουν σε κάποιον κάδο απορριμμάτων!

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL