Παρασκευή, 24/05/2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου

Uptick 050

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στις 100 Χουρμαδιές διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μεγάλη γιορτή για την προώθηση της Ανακύκλωσης στο νησί μας, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου.

Η Μεγάλη αυτή Γιορτή που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος μαθητικού κόσμου αλλά και τουριστών και διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Στην εκδήλωση αυτή, πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά καθώς 1000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων από όλη τη Ρόδο συμμετείχαν σε όλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια αποδεικνύοντας μας την αγάπη και την ευαισθητοποίηση τους για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση.

Uptick 010

Τα παιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν στο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης που στήθηκε από της Ελληνική εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τραγούδησαν και χόρεψαν σε ρυθμούς jazz χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Παράλληλα, τα παιδιά που βρέθηκαν στις 100 χουρμαδιές εκείνη την ημέρα είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν δρώμενα και παιχνίδια από το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου που ενημέρωνε και έδινε χρήσιμες οδηγίες για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ' Τάξης όλων των σχολείων, συμμετέχοντας στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που είχε ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες από την Α'βάθμια εκπαίδευση έφεραν μαζί τους ζωγραφιές και κατασκευές με θέμα την «Ανακύκλωση στην Ρόδο».

Uptick 011

Όλα τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν αύριο, Τρίτη 05 Ιουνίου 2018, στις 17:30 το απόγευμα, στο θεατράκι του Νεστοριδείου Μελάθρου (αίθριο ανάμεσα στα δύο κτίρια), σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι δημιουργοί των 3 καλύτερων έργων θα βραβευτούν και θα παραλάβουν ως δώρο από ένα ποδήλατο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς οι οποίοι δούλεψαν με ζήλο για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση: Την Α΄Βάθμια Εκπαίδευση του Νομού Δωδεκανήσου, το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, τον Σύλλογο Εικαστικών Ρόδου και τον Πολυχώρο Χαραυγή.
Επίσης, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τους χορηγούς: τον ΔΟΠΑΡ, την Κοινοπραξία Στήριξις Τεχνική Α.Ε., ΕΝΑΚΤ Α.Ε, WATT Α.Ε., & το Αρίων Πάλλας.
Τέλος, όλα τα τμήματα του Δήμου Ρόδου που συνέβαλαν τα μέγιστα γι' αυτό τον σκοπό, την Διεύθυνση Πρασίνου, την Τοπική κοινότητα Ρόδου, και τον ΡΟΔΑ.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL