Παρασκευή, 24/05/2019

Νέα έργα προϋπολογισμού 200,000 ευρώ στην πόλη της Ρόδου

Έργα Πόλη Ρόδου 1

Τη σύμβαση έργου συνολικού προϋπολογισμού 200,000 ευρώ, για την ανακατασκευή πεζοδρομίων και την αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού σε οδούς στην πόλη της Ρόδου, υπέγραψε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο ανάδοχος εργολάβος Κορκίδας Ανδρέας.

Πρόκειται για το έργο «Τμηματικές αποκαταστάσεις και κατασκευή νέων πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο της πόλεως Ρόδου», που προβλέπει εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, δικτύου ηλεκτροφωτισμού και αντικατάσταση ιστών φωτιστικών σωμάτων, σε όλο το μήκος της οδού Λεμεσού και τμηματικά στις οδούς Στεφάνου Καζούλη, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Κλαυδίου Πέπερ και Νικόλαου Μαυρή. Το ύψος της σύμβασης μετά και τις εκπτώσεις που πέτυχες ο δήμος Ρόδου, ανέρχεται στο ποσό των 95,102,87 ευρώ -συμπεριλαμβανομένου και των απρόβλεπτων - και η πίστωση θα γίνει από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ.

Έργα Πόλη Ρόδου 2

Ο Δήμαρχος Ρόδου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Μαΐου 2018, μεταξύ άλλων, εισηγήθηκε και υπερψηφίστηκε από το σώμα, η εκτέλεση έργων, που αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού, με νέες ασφαλτοστρώσεις και κατασκευή πεζοδρομίων, σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου για το έτος 2018.

Εγκρίθηκαν νέες τεχνικές μελέτες προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, για παρεμβάσεις που αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά το οδικό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων:

Καλλιθέας, Αφάντου, Πεταλουδών, Καμείρου και Αταβύρου.. Η χρηματοδότηση αυτών των έργων θα γίνει από ιδίους πόρους του Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στη σημασία της έγκρισης των μελετών και της εκτέλεσης των προγραμματισμένων έργων για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων και της πόλης της Ρόδου, τονίζοντας ότι «αποτελεί δέσμευση της δημοτικής Αρχής, η βελτίωση του συνόλου του οδικού δικτύου του νησιού.

Την επόμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εγκρίνει νέες μελέτες οδοποιίας στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού, Αρχαγγέλου, Λίνδου-Νότιας Ρόδου προϋπολογισμού 1,500,000 ευρώ και νέα μελέτη ανακατασκευής νέων πεζοδρομίων και νέων ασφαλτοστρώσεων εντός της πόλης Ρόδου, προϋπολογισμού 1,000,000 ευρώ από ιδίους πόρους».

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL