Τετάρτη, 17/07/2019

«Έλεγχοι κτηρίων μετά από φυσική καταστροφή»! - Ημερίδα στο Δήμο

DHMOS ELEGXOI KTIRIWN 1

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή 50 και πλέον μηχανικών, η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Ρόδου μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Δωδεκανήσου και η Δ.Α.Ε.Φ.Κ, (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών), με θέμα «Έλεγχοι κτηρίων μετά από φυσική καταστροφή».
Η εκδήλωση εντάσσεται στο σχεδιασμό δράσεων Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών.

DHMOS ELEGXOI KTIRIWN 11
Παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών, μετασεισμικού ελέγχου κτιρίων και τρωτότητας των κτιριακών κατασκευών έπειτα από σεισμικές καταπονήσεις.
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν η Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Μαρία Κλεάνθη, και οι πολιτικοί μηχανικοί της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ Άγγελος Σαριδάκης, και Ευγενία Δημοπούλου.
Ακολούθησε δημιουργικός διάλογος και έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα δυσλειτουργίας και καλύτερου συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ), των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών προκειμένου να υπάρχει άμεση ενεργοποίηση έπειτα από μία φυσική καταστροφή.

DHMOS ELEGXOI KTIRIWN 12
Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συνεχάρη το ΤΕΕ Δωδεκανήσου που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Γιάννη Γλυνό για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και την πρόεδρο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Μίκα Μιχαλάκη ώστε να επιμορφωθούν οι επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και μηχανικοί που είναι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αντιμετωπιστούν έτσι προβλήματα και αγκυλώσεις που χρονίζουν».

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL