Παρασκευή, 22/03/2019

"Επίθεση" του κ. Χαρ. Κόκκινου "για τα επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιούνται" όσον αφορά τη Γέφυρα Αφάντου!

KOKKINOS AFANTOU 22e

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε, ενημερώνει τα Μ.Μ.Ε. ότι:

Με αφορμή ερωτήματα πολιτών, αιτήθηκα ενημέρωση για το έργο «Γέφυρα άνω διάβασης Αφάντου επί της Ε.Ο. Ρόδου - Λίνδου», το οποίο -δυστυχώς- παραμένει ημιτελές και ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.

Οι εργασίες στη γέφυρα που συνδέει τον οικισμό Αφάντου με την παραλία του, δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ταλαιπωρία των Αφαντενών και των υπολοίπων πολιτών συνεχίζεται, ενώ το έργο είχε ημερομηνία παράδοσης 30.4.2018!

Θυμίζω ότι το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. με περιφερειάρχη τον κ. Μαχαιρίδη με προϋπολογισμό 1,9 εκ. € στις αρχές του 2014, απεντάχθηκε επί θητείας στην περιφέρεια τον κ. Χατζημάρκο στο τέλος του 2014 και οι εργασίες του ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση το Φεβρουάριο του 2017 και συνεχίζονται ακόμα με εθνικούς πόρους!

KOKKINOS AFANTOU 22ee

Επισημαίνω επίσης ότι στην αυριανή (18.5.2018) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχει εισαχθεί ως θέμα αρ 16: «Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Γέφυρα άνω διάβασης Αφάντου επί της Ε.Ο. Ρόδου - Λίνδου». Η πρόταση της αναδόχου εταιρίας με την οποία συνηγορεί και η διευθύνουσα Υπηρεσία της Π.Ν.Αι., είναι να παραταθεί ο ολοκλήρωση των εργασιών του έργου μέχρι τις 17.7.2018.

Συνεπώς το έργο παραμένει ημιτελές και μη λειτουργικό -παρά τις υποσχέσεις- και η ταλαιπωρία των πολιτών και ιδιαίτερα των Αφαντενών συνεχίζεται, όταν μάλιστα έχει ξεκινήσει και η τουριστική περίοδος.

KOKKINOS AFANTOU 22eee

Υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολιτών, με όλη την καλή διάθεση που με διακρίνει και με δεδομένο ότι όλοι οι σώφρονες πολίτες αυτού του τόπου απαιτούν να ολοκληρώνονται τα έργα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να είναι ποιοτικά, καλώ τους/ις υπευθύνους:

να μιλήσουν επιτέλους με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες για το έργο,

να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς και τις φανφάρες για το αυτονόητο (άνοιγμα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Ρόδου - Λίνδου το οποίο και αυτό έγινε καθυστερημένα),

να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλ. να παραδοθεί (παρά τη μεγάλη καθυστέρηση) η γέφυρα στους Αφαντενούς και στο ροδιακό λαό και να σταματήσει η ταλαιπωρία τους.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ουσιαστικό έργο και όχι από επικοινωνιακά τρικ, έχει ανάγκη από αναπτυξιακές δράσεις, ειλικρίνεια και θετικά αποτελέσματα. Ας ενωθούν οι δυνάμεις για το καλό του τόπου. Ο διχασμός και η εσωστρέφεια γυρνά μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL