Τρίτη, 16/10/2018

Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για το παιχνίδι Αναζήτησης του Δράκου

MESAIWNIKO RODO LOGO e

Τα τελευταία 10 χρόνια οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, το Ομαδικό Παιχνίδι Αναζήτησης

του Δράκου της Ρόδου, με τη συνεργασία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού.

Το παιχνίδι αυτό δεν είναι απλώς ένα ψυχαγωγικό project αλλά ο σκοπός της δημιουργίας του ήταν εξ αρχής να λειτουργήσει επιμορφωτικά για όσους συμμετέχουν και με έξυπνο τρόπο να συμβάλει στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς οι παίχτες, μέσα από αυτό, γνωρίζουν τη μεσαιωνική ιστορία του τόπου, ειδικά της περιόδου που υπήρξε ο δράκος της Ρόδου.

Μέχρι σήμερα, έχει συμβάλει σημαντικά στη γνωστοποίηση αυτού του ξεχασμένου θρύλου στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο! Έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες άτομα μέσα στα 10 αυτά χρόνια, έχει κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον για τη μελέτη του θρύλου από σχολεία αλλά και ατομικά από τους φιλομαθείς συμπολίτες μας ενώ ακόμα και οι τουρίστες του νησιού γνωρίζουν πια περισσότερα γι' αυτό το φοβερό τέρας και το ηρωικό κατόρθωμα του Ιππότη Ντε Γκοζόν, που τον σκότωσε και εξυμνήθηκε γι' αυτό, από τον γνωστό Γερμανό ποιητή Σίλλερ, 400 σχεδόν χρόνια μετά!

MESAIWNIKO RODO LOGO eee

Οι συμμετοχές για το παιχνίδι άνοιξαν! Όποιοι θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν στη σελίδα: www.facebook.com/medievalrose.medievalfestival. Στο παιχνίδι συμμετέχουν 3μελείς ομάδες που θα είναι στο σύνολο 12! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των 12 ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, τους κανονισμούς και τη δομή του παιχνιδιού, θα βρείτε εδώ: www.medievalfestival.gr/GR/events.asp?Page=55

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 20 Μαΐου 2018.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL