Τρίτη, 22/01/2019

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας της Χάλκης επεσήμανε μ΄ Ερώτησή του ο κ. Μάνος Κόνσολας

KONSOLAS OMILIA 1404

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στη Χάλκη.

Ο κ. Κόνσολας στην Ερώτησή του επικεντρώνεται στην αδυναμία λειτουργίας του κτηρίου που θα στεγάσει το πολυϊατρείο του νησιού, αλλά και στην ακαταλληλότητα του ασθενοφόρου που υπάρχει στο νησί.

Αναφέρει ότι η μη λειτουργία του πολυϊατρείου έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παρασχεθούν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, αλλά και να υπάρχουν προβλήματα στη συνταγογράφηση.

XALKH KONSOLAS1

Από την άλλη πλευρά, το ασθενοφόρο που καλύπτει τις ανάγκες του νησιού θεωρείται ακατάλληλο για τους στενούς δρόμους της Χάλκης και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα μικρότερο που θα μπορεί να μεταφέρει ασθενείς και με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ πρέπει να δουν άμεσα και κατά προτεραιότητα τα δύο αυτά προβλήματα και να δώσουν λύση, εν όψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο νησί, που θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

 

KREATAGORA new FINAL