Δευτέρα, 18/03/2019

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να αξιοποιηθεί το παραμελημένο ακίνητο της Βάρης

BARH 7022

Επίσκεψη στο Ακίνητο της Βάρης, την παραχώρηση του οποίου διεκδικεί ο Δήμος της Ρόδου, πραγματοποίησε ο Υπουργός ΥπΑΑΤ κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και άλλα στελέχη του Υπουργείου, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου κ. Γιώργο Πόκκια.

AKINHTO BARHS 8786

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα κ. Μαρίνος καθώς και ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου κ. Καραγιάννης.

Ο Αντιδήμαρχος ξενάγησε στους εγκαταλειμμένους χώρους του Ακινήτου τον Υπουργό, τον ενημέρωσε για την ιστορία του και αναφέρθηκε στα σχέδια του Δήμου για την αξιοποίηση του.

AKINHTO BARHS 8789

Ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραχώρησης, γιατί κάθε μέρα που περνά η κατάσταση γίνεται πιο δραματική τόσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και για τις καλλιέργειες.

Ο Υπουργός εξεπλάγην αρνητικά και απογοητεύτηκε από την εικόνα που αντίκρισε, κατανόησε πλήρως τις αγωνίες της Τοπικής Κοινωνίας και του Δήμου και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματίσει επίσκεψη εργασίας στη Ρόδο με αποκλειστικό θέμα την παραχώρηση των ακινήτων Βάρης και Καλαμώνα, όπου και θα ανακοινωθεί ο σκοπός και η περίοδος παραχώρησής τους στο Δήμο.

AKINHTO BARHS 8790

Ο παριστάμενος Υπουργός κ. Πιτσιόρλας ταυτίστηκε με το αίτημα του Δήμου θεωρώντας το χρήσιμο, λογικό και αναγκαίο τόσο για την Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα στο Νησί όσο και για την ανάγκη αξιοποίησης της παραμελημένης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL