Τρίτη, 20/08/2019

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ύστερα απ΄ αυτό, είναι φυσικό ο κόσμος να μιλά για κάτι το ανεξήγητο, για ένα θαύμα!

AYSTRALIA AGIOS PANTELEHMONAS

Όταν μια φωτιά, σε εκκλησία, καταστρέφει τα πάντα, και σώζεται μόνο ένα οστεοφυλάκιο που περιέχει ιερά λείψανα (του Αγίου Παντελεήμονος, συγκεκριμένα), είναι φυσικό ο κόσμος να μιλά για κάτι το ανεξήγητο, για ένα θαύμα!

Αυτό, λοιπόν, συνέβη στην παραλιακή πόλη Γκλένεγκ στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας την Μεγάλη Εβδομάδα, κάνοντας, έτσι, τους Έλληνες μετανάστες να αποδίδουν τη διάσωση του οστεοφυλακίου, σε θαύμα!

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η Εspresso, η πυρκαγιά που ξέσπασε, πιθανότατα από κάποιο βραχυκύκλωμα, επεκτάθηκε ταχύτατα και οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα μέσα στον ναό.

AYSTRALIA AGIOS PANTELEHMONAS 39Μεταξύ αυτών χάθηκαν η πολύτιμη Βίβλος και ένας ιερός Σταυρός, ενώ συνολικά η ζημιά που προκλήθηκε υπολογίζεται σε 100.000 δολάρια! Αυτό, όμως, που έκανε ιερείς και πιστούς να συγκλονιστούν, είναι ότι έμεινε ανέπαφο το χρυσοποίκιλτο οστεοφυλάκιο που φυλασσόταν στο πατάρι του ναού, παρότι όλα τα άλλα αντικείμενα γύρω του καταστράφηκαν! Ακόμη, διασώθηκε η εικόνα του αγίου, η οποία, λόγω των ημερών, ήταν έξω από τον ναό για προσκύνημα! 

«Το μόνο που παρέμεινε άφθαρτο ήταν τα ιερά λείψανα! Ούτε στάχτη δεν βρέθηκε πάνω τους», δήλωσε εντυπωσιασμένος ο πρόεδρος της ενορίας Νικ Καπόλος. Το ίδιο παρατήρησε και ο πατέρας Μιχαήλ, ο πρώτος που έπιασε στα χέρια του το οστεοφυλάκιο. «Ούτε σημάδι, ούτε στάχτη, ούτε τίποτα... Όσο μπορώ να καταλάβω, πρόκειται για θαύμα!» είπε.

Να σημειωθεί τέλος, ότι, το συγκινητικό σ΄όλη αυτή την ιστορία, είναι πως, στον έρανο, για την αποκατάσταση του Αγίου Παντελεήμονος Αδελαΐδας συνεισφέρουν με κάθε τρόπο όχι μόνο ομογενείς αλλά και Αυστραλοί.

 

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL