Κυριακή, 18/08/2019

Μια "ιστορία" που ταλαιπωρούσε για αρκετό καιρό τον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων, Μιχάλη Κορδίνα, είχε τελικά αίσιο τέλος γι΄ αυτόν!

KORDINAS MIX 2

Μια "ιστορία" που ταλαιπωρούσε για αρκετό καιρό τον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων, Μιχάλη Κορδίνα, είχε τελικά αίσιο τέλος γι΄ αυτόν!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της "Ροδιακής", ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων, ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μιχάλης Κορδίνας, ο πρώην αντιδήμαρχος και ο πρώην ταμίας και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, οι οποίοι κατηγορούνταν για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Πρόκειται για την υπόθεση της μη καταβολής των εισφορών που είχαν παρακρατηθεί προς τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και άλλους ασφαλιστικούς φορείς, το χρονικό διάστημα από το 2003 έως το 2010, από την οποία φερόταν να έχει υποστεί ζημία το δημόσιο άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι κλήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες που έγιναν από εργαζόμενους και όχι μόνο, αναφορικά με την μη καταβολή των εισφορών που έπρεπε να γίνουν προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε άλλα ταμεία, από την μισθοδοσία των υπαλλήλων, για δάνεια που έχουν λάβει οι τελευταίοι.

Οι εργαζόμενοι, είχαν καταγγείλει ότι η παρακράτηση από τους μισθούς τους γίνονταν κανονικά, ενώ ενώπιον του δικαστηρίου και οι τρεις εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονταν.
«Δεν είχαμε πρόθεση να ζημιώσουμε τον Δήμο, προσπαθούσαμε μέσα σε ένα στενό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορδίνας αναλύοντας τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν και προσθέτοντας ότι και οι δύο μάρτυρες κατηγορίας δεν ανέφεραν την αλήθεια, αφού ήταν αδύνατο να πάρει από άλλους κωδικούς χρήματα για να καλύψει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων όπως τόνισε.
«Δεν ήταν επαρκή τα χρήματα που έστελνε στους δήμους η κεντρική εξουσία», είπε ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών μεταξύ άλλων και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Τέλος ο πρώην ταμίας δήλωσε πως το επίμαχο διάστημα δεν ήταν ταμιακός διαχειριστής και πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της "Ροδιακής", τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Νίκου Γιαννά απάλλαξε τους τρεις άνδρες από κάθε κατηγορία κρίνοντας τους ομόφωνα αθώους.

Σημειώνεται πως απαλλακτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

 STAVROY ELECTRONICS 2013 aa

STAVROY ELECTRONICS 00

http://www.stavrouelectronics.gr/?

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL