Πέμπτη, 21/02/2019

Ένα "καυτό" θέμα: Έντονα προβληματισμένοι πολλοί συμπολίτες μας, που βλέπουν τα νερά στο νησί μας να λιγοστεύουν!

PHGH NERO

Έντονα προβληματισμένοι είναι πολλοί συμπολίτες μας, που βλέπουν τα νερά στο νησί μας ολοένα να λιγοστεύουν!
Κι ο προβληματισμός τους αυτός απορρέει από το γεγονός ότι, πηγές, που για χρόνια και χρόνια έβγαζαν άφθονο νερό, τώρα όχι μόνο δυσκολεύονται να γεμίσουν ένα... ποτήρι αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες που στέρεψαν εντελώς!

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις δημοτικού συμβούλου, ο οποίος επεσήμανε το γεγονός ότι, τα άφθονα νερά που υπήρχαν στην Νύμφη (Σάλακο), στην Κοκκινιστή (Ελεούσα), αλλά και σ΄ άλλες περιοχές, τώρα, δυστυχώς, δεν υπάρχουν!

"Δείτε, όμως, και τα ποτάμια του νησιού μας. Που ενώ παλαιότερα «δυσκολευόσουν» να περάσεις μέσα απ΄ αυτά, τώρα είτε έχουν στερέψει, είτε το νερό φαίνεται με... δυσκολία"!

POTAMI 78a

Άλλωστε, αυτό ακριβώς το φαινόμενο παρατηρείται και στο ποτάμι της Κρεμαστής. Που το τρεχούμενο νερό, είτε έβρεχε είτε δεν έβρεχε περνούσε με πολύ όγκο! Τώρα; Μόνο βρομιά και δυσοσμία υπάρχει! Αλλά και πολλές... καλαμιές!

Εν πάση περιπτώσει, αν η ΔΕΥΑΡ θέλει «να προσέχει για να έχει», θα πρέπει να βγάλει μια αυστηρή ανακοίνωση όσον αφορά την κατασπατάληση του νερού, και ταυτόχρονα ν΄ αρχίσουν να γυρίζουν στους δρόμους υπάλληλοί της και να κόβουν πρόστιμα σ΄ όσους πλένουν τους... δρόμους!

Γιατί το βλέπουμε κι αυτό: Να κρατάνε κάποιοι το λάστιχο και να προσπαθούν με τις ώρες να απομακρύνουν από την πόρτα τους ένα... φύλλο, ή ένα σκουπιδάκι, αντί να το "μαζέψουν" με την σκούπα τους! Αδιαφορώντας βέβαια ότι, με τον απίστευτο αυτό τρόπο, κατασπαταλούν το πολύτιμο αγαθό που έχουμε, αλλά και που οι ίδιοι αύριο - μεθαύριο θα παραπονούνται πως από τις βρύσες τους δεν θα τρέχει σταγόνα νερό!

Ή, μήπως, θα πρέπει να φτάσουμε στην εποχή που τρέχαμε στις βρύσες του δρόμου (και πού θα το βρίσκουμε κιόλας), με τους κουβάδες και τα μπιτόνια, για να τα γεμίσουμε νερό προκειμένου να έχουμε να πιούμε!

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL