Πέμπτη, 21/02/2019

Όλα έχουν κάποια όρια, αλλά αυτό που συμβαίνει σε ξενοδοχείο, σίγουρα... σπάει καρύδια!

KAMARIERA

Όλα έχουν κάποια όρια, αλλά αυτό που συμβαίνει σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, σίγουρα... σπάει καρύδια!

Και βέβαια, είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών, οι οποίοι βλέπουν να τους έρχονται νέα "ήθη"!

Συγκεκριμένα, ένας αναγνώστης μας, μάς έστειλε μια ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία: Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω έχει προκαλέσει ενέργεια ξενοδοχειακού συγκροτήματος του νησιού, να απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράφουν ατομική σύμβαση, που προβλέπει ότι, εάν υπάρχουν παράπονα από πελάτες για την καθαριότητα του δωματίου θα περικόπτεται το ποσό των 30 ευρώ κάθε φορά, και για όσους καθυστερούν να προσέλθουν στην εργασία τους θα πληρώνουν πρόστιμο 10 ευρώ! Τέλος, προβλέπεται να γίνεται και σωματικός έλεγχος κατά την αποχώρησή τους από τη δουλειά.

Ύστερα, λοιπόν, απ΄ αυτά τα απίστευτα, η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω, Ιωάννα Λάμπρου, ανέφερε ότι, το ζήτημα που προέκυψε, είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς δημιουργούνται νέα δεδομένα στον εργατικό και ξενοδοχοϋπαλληλικό κόσμο του νησιού, με συνέπειες που είναι πραγματικά απρόβλεπτες.

Η ίδια μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να προσέρχεται μία καμαριέρα στην εργασία της και μετά από ένα εξοντωτικό ωράριο να κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει το μεροκάματό της αλλά και να χρωστά κι από πάνω στον εργοδότη".

Απίστευτα, λοιπόν, πράγματα στην Κω, που όλοι ελπίζουν να μην υιοθετηθούν κι από άλλους ξενοδόχους, καθώς θεωρείται βέβαιο πως "θ΄ ανατιναχθούν όλα στον αέρα"!

Γιατί, για φανταστείτε από τη μία να ζητούν οι εργαζόμενοι 10 ευρώ αύξηση στον μισθό τους, κι από την άλλη να τους κόβουν τα 10 ευρώ αν καθυστερήσουν λίγο να πάνε στη δουλειά τους, ή να τους κόβουν 30 ευρώ επειδή κάποιος πελάτης βρέθηκε να κάνει ένα παράπονο!

Εκτός, βέβαια, κι αν όλα αυτά ο ξενοδόχος τα κάνει για να... εκφοβίσει τους εργαζόμενους της μονάδας του, και να τους μετατρέψει σε... σκλάβους!

 

 

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL